acibaden covic

Čović i Danilović: Izvanredan uspeh reprezentacije

Predsednici košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizan, Nebojša Čović i Predrag Danilović ocenili su danas da je srebrna medalja reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji izvanredan rezultat, a da je od medalje važnije to što je napravljen tim.
-Košararka je nacionalni sport u Srbiji i kada to kažem ne guram prste u oči fudbalu, ali je to jednostavno tako – rekao je Čović na konferenciji za novinare na kojoj su košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan potpisali sponzorske ugovore s turskom klinikom Ačibadem.
-Prvi put kada smo se popeli na balkon Skupštine grada bilo je 1995. godine i izvanredno je da je ta tradicija nastavljena. Izvanredno je da je čovek Sale Đorđević koji je tada bio na balkonu u ulozi igrača, danas u ulozi trenera, napravio rezultat – dodao je Čović.
Predsednik crveno-belih je istakao i činjenicu da je od 12 reprezentativaca njih šestorica prošle sezone igralo u domaćem šampionatu.
-Šest je igralo u domaćoj ligi, onoj koja ništa ne valja… Napravljena je podloga za dalje, za sasvim dobre i svelte dane srpske košarke. Ovo je veliki rezultat, ali mi ne bismo smeli da podlegnemo našem mentalitetu da nam veliki rezultat pokrije i velike probleme sa kojima se susrećemo. Naprotiv, veliki rezultat treba da nam otvori mogućnosti da lakše krenemo da rešavamo te probleme – rekao je on.

Povezana vest:  KKK Radnički: jezero spremno za 'potop' Požarevca

acibaden danilovic

Predsednik crno-belih Predrag Danilović je naveo da će posle ovog uspeha svi ponovo poštovati košarkašku reprezentaciju Srbije.
-Ne treba biti previše pametan, ovo je fatanstičan uspeh. Fantastičan uspeh je bio i kada su ušli u polufinale, a osvajanje medalje je nešto najlepše što je moglo da se desi ovoj zemlji… Nisu na nas gledali sa nekim velikim poštovanjem, sada je to poštovanje vraćeno – kazao je Danilović.
On je posebno pohvalio i selektora Aleksandra Đorđevića, svog nekadašnjeg saigrača.
-Veća stvar od medelja je što je stvoren tim i što je odlična podloga za ostala takmičenja. Ti momci su sazreli, igrački i ljudski… Velike pohvale idu i Saletu Đorđeviću koji je, iako nema velikog iskustva s trenerskim poslom, hrabro to prihvatio i odradio – kazao je Danilović.
Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je na Svetskom prvenstvu u Španiji srebrnu medalju, pošto je u finalnoj utakmici, u nedelju, poražena od selekcije SAD sa 129:92.

Povezana vest:  Mega Vizura želi da se revanšira Olimpiji za poraz

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES