covic press

Čović: Da iskoristimo prednost domaćeg terena

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović ocenio je uoči evroligaške utakmice protiv Valensije da je jako važno da navijači prepoznaju trenutak u kojem se crveno-beli trenutno nalaze.
-Pred nama je izuzetno bitna utakmica protiv vrlo jakog protivnika. Naša želja je da učinimo sve da se plasiramo u Top 16 fazu Evrolige, a za taj poduhvat nepohodne su pobede na domaćem terenu. Veliko bogatstvo Crvene zvezde su njeni navijači, jer oni fantastičnim bodrenjem ekipu čine neuporedivo snažnijom – rekao je Čović za klupski sajt.
On je izrazio uverenje da će košarkaši crveno-belih uz podršku navijača maksimalno iskoristiti prednost domaćeg terena na meču protiv španskog kluba.
-Samo zajedničkim snagama možemo da dođemo do pobede. Pratim izjave igrača u medijima i njihove apele u kojima pozivaju navijače da u što većem broju dolaze na utakmice. To zaista nisu fraze i ja ih potpuno razumem, jer količina pozitivne energije koja se sruči na parket dvorane, u atmosferi koju prave Zvezdini navijači, nikoga ne ostavlja ravnudušnim –  kazao je Čović, uz konstataciju da je to osetio verovatno svako ko je makar jednom bio u prilici da prisustvuje utakmici Zvezdinih košarkaša kada su bile pune tribine. 
-Iz tog razloga pridružujem se njihovom apelu i pozivam navijače da u što većem broju u četvrtak dođu u Kombank arenu i na taj naein pokažu privrženost i ljubav prema klubu. Valensija je svakako klub kojeg veoma respektujemo, to je neuporedivo iskusniji i skuplji tim, ali uz podršku kakvu je Zvezda imala u mečevima protiv Lokomotive, Budiveljnika, Uniksa ili Galatasaraja, sve je moguće. Nadam se da će se navijači odazvati našim pozivima i da će nam pružiti podršku kakvu zaslužujemo u duelu sa rivalom koji je prošle sezone trijumfovao u Evrokupu – zaključio je Čović.
Crvena zvezda je na otvaranju sezone u Evroligi savladala u Beogradu Galatasaraj sa 76:68, dok je prošle nedelje u Litvaniji izgubila od Neptunasa rezultatom 83:81.
Utakmica 3. kola D grupe protiv Valensije igra se u četvrtak u Kombank areni od 19 sati.

Povezana vest:  Čikago otpustio Marka Jarića