covic press novČović: Utehe nema, ali hrabri reakcija turskih vlasti

Nakon potvrde informacija da su privedena i u policijskom pritvoru zadržana lica koja su osumljičena za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović obratio se javnosti:
– Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo odreagovale – počeo je priču Čović i potom dodao:
– Sada ostaje da se nadamo da će počinioci stravičnog ubistva u Istanbulu biti procesuirani i oštro kažnjeni. Život 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde je tragično okončan i zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali. Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce – rekao je Čović.
Predsednik KK Crvena zvezda očekuje da će se u praćenje celog slučaja uključiti i nadležni organi Republike Srbije i da će im biti omogućeno da imaju uvid u kompletan razvoj situacije, odnosno da će biti ispoštovani svi standardi kao i u slučaju ubistva francuskog navijača Brisa Tatona.
– Dobro je što je Turska kao država adekvatno odreagovala na pravovremenu reakciju nadležnih organa Republike Srbije. Turske vlasti su uspele da pobede manipulacije koje su plasirali pojedinci iz Galatasaraja, a koje su dodatno raspršivali turski mediji – zaključio je Čović koji se posebno zahvalio nadležnim državnim organima Republike Srbije i gospodinu Mehmetu Bozaju, ambasadoru Turske u Beogradu, koji su se veoma angažovali povodom celog slučaja .

Povezana vest:  Dozet: Želeli smo Partizan, zato što je najteži rival