IMG 6139Mitrović: U Top16 ne želimo samo da budemo učesnici

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je ekipa večerašnjom pobedom nad Laboral Kučom na lep način završila prvu fazu takmičenja u Evroligi, kao I da u Top 16 fazi ne želi da bude samo učesnik.
-Utakmica je odigrana u specifičnoj atmosferi, jer nije bilo publike. Kako je meč odmicao mi smo se privikli. Drugo poluvreme smo odigrali jako dobro i došli do pobede, što nam je bio cilj… Na lep način smo završili prvi deo takmičenja – rekao je Mitrović novinarima posle meča u Hali Pionir.
Košarkaši Crvene zvezde osvojili su drugo mesto u Grupi D u Evroligi, pošto su večeras u Beogradu pobedili Laboral Kuču sa 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19), u utakmici poslednjeg 10. kola u grupi D.
Zvezda je sa šest pobeda i četiri poraza osvojila drugo mesto u Grupi D i u TOP 16 fazi Evrolige igraće u Grupi E sa Real Madridom, Makabijem, Panatinaikosom, Galatasarajem, Žalgirisom i ekipama koje osvoje prvo mesto u Grupi C i četvrto mesto u Grupi B.
-Naredna faza je sam krem evropske košarke. Nijedan rival nije lak, a mi ćemo na svakom meču uživati. Naše ambicije ne staju kod ovog plasmana. Želimo u Top 16 fazi da se nadigravamo, a ako ostale ekipe misle da su bolje, moraće to na parketu da pokažu – kazao je Mitrović.
On je dodao da Jadranska liga ostaje prioritet Zvezde, jer kroz regionalno takmičenje želi da izbori plasman u Evroligu naredne sezone.
Centar Zvezde Boban Marjanović rekao je da ponosan na ekipu što je pobedom završila prvi deo takmičenja i dodao da tim tako mora da nastavi i u Top 16 fazi.
-Na jako lep način smo završili grupu. Sada idemo u narednu fazu, gde treba isto ovako da odigramo. U svaki meč moramo da uđemo 100 odsto koncentrisani i spremni. Čekaju nas veliki timovi, a siguran sam da možemo da odigramo žestoko s njima – kazao je Marjanović.
Košarkaš crveno-belih Nemanja Dangubić rekao je da je ekipa pred velikim izazovom u drugoj fazi Evrolige.
-Ne postoje slabe ekipe u Top 16. Pred nama je težak zadatak I verujem da možemo mnogo da uradimo. Moramo da ostanemo koncentrisani, pre svega na Jadransku ligu, a uz to da se borimo maksimalno u Evroligi. Treba polako, kao i do sada da idemo meč po meč – kazao je Dangubić.
Takmičenje u Top 16 fazi Evrolige počinje 30. decembra i trajaće do 10. aprila. Svaka ekipa odigraće po 14 utakmica, a najbolje četiri ekipe iz svake grupe plasiraće se u plej-of.

Povezana vest:  PLEJOF, Očekivano finale plej ofa u Grčkoj