marina maljkovic srb kina

Maljković skratila spisak za četiri imena

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković skratila je danas spisak za četiri imena i poslednju fazu priprema za šampionat Evrope započeće sa 15 igračica.
Majlkovićeva se zahvalila Biljani Stjepanović, Jovani Vukoje, Aleksandri Stanaćev i Jefimiji Karakašević.
-Ulazimo u završni deo priprema, gde se određene stvari kristalizuju i gde ćemo se maksimalno posvetiti detaljima taktičke prirode. Biljani, Jovani, Aleksandri i Jefimiji se zahvaljujem na dosada?njem radu. One su svojim profesionalizmom i vedrih duhom mnogo doprinele od početka priprema da ova reprezentacija dobro živi i sprema se za najveća iskušenja – izjavila je Maljković za sajt Saveza.
Pripreme nastavljaju Milica i Ana Dabović, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Sanja Mandić, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Nevena Jovanović, Sonja Petrović, Kristina Topuzović, Danijel Pejdž, Sara Krnjić, Tijana Ajduković i Jelena Maksimovia, a ekipi će se uskoro priključiti i Jelena Milovanović koja se trenutno nalazi u SAD na WNBA kampu.
Srbija će u petak i nedelju, u dvorani Šumice, odigrati prijateljske utakmice sa selekcijom Kine.
Prvenstvo Evrope održaće se u Mađarskoj i Rumuniju od 11. do 28. juna, a Srbija će igrati u C grupi sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Povezana vest:  Veseli: Vujošević je napravio igrača od mene