Tomislav-Nikolic

Nikolić košarkašicama:Vi ste dragulj Vidovdana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas evropske šampionke u košarci, poručio im da će njihov uspeh večito biti zabeležen u istoriji tog sporta i da su dsragulj Vidovdana.
-Ne znam da li je ijedan predsednik pre mene imao priliku da dan za danom čestita sportistima. Vi ste bile pravi dragulj Vidovdana – poručio je Nikolić.
Predsednik takođe očekuje da će košarkašice Srbije nastaviti da pobeđuju i ubuduće.
-To se očekivalo od vas još kad ste bile devojčice i trebalo je samo da vas preuzme pravi selektor i da iz vas izleti ono najlepše – dodao je Nikolić. 
Predsednik Srbije je naglasio da je ponosan na košarkašiće koje su najbolji mogući uzor mladim generacijama.
-Vi ste nešto najlepše što se dogodilo Srbiji – poručio im je Nikolić i dodao da će ono što su postigle ostati večito upisano u istoriji tog sporta.
Predsednik se „opravdao“ što nije mogao da prisustvuje finalu Evropskog prvenstva u košarci u Budimpešti, rekavši da je tog dana otkrivao spomenik Gavrilu Princiopu, ali je poručio da će sledeći put sigurno doći.
U ime košarkašica predsedniku Nikoliću je zahvalila košarkašića Jelana Milovanović, koja mu je uručila dres sa brojem jedan i sa potpisima svih članica srpske reprezentacije.
Njena koleginica Nevena Jovanović, koja danas slavi rođendan, dobila je od predsednika Nikolića buket cveća.
Prijemu je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i potpredsednik tog saveza Dejan Tomašević.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Pobede Hrvatske i Italije u trećem kolu