nedovic kranj gora (2)

Srbija pobedila Sloveniju u poslednjoj proveri pred EP

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je je posle produžetka selekciju Slovenije sa 95:88 (15:22, 23:20, ) u prepunoj hali „Borik“ u Banjaluci, u poslednoj proveri pred start šampionata Evrope.
Izabranici Aleksandra Đorđevića zabeležili su osmu pobedu na pripremama za EP, uz jedan poraz, a drugi put savladali selekciju Slovenije u samo dva dana.
Reprezentacija Slovenije vrlo motivisano ušla je u duel i od starta stavila do znanja Srbiji da ozbiljno i takmičarski shvata utakmicu. Odbrana srpskog tima nije bilo na prepoznatljivom nivou na početku susreta, pa su Slovenci lako dolazili do poena i početkom druge četvrtine stekli 14 poena razlike.
Srbija je ipak do kraja poluvremena uhvatila rezultatski priključak, te je na odmor otišla sa četiri poena minusa.
U nastavku srpska selekcija je zaigrala dosta bolje, u napadu je sjajno funkcionisao tandem Teodosić-Raduljica, i ubrzo je uspela da preokrene rezultat.
U neizvesnom finišu Slovenija je imala šut za pobedu, ali je Zagorac promašio za tri poena i otišlo u produžetke, u kojima je Srbija ipak slomila otpor „žilavog“ protivnika.
Košarkaši Srbije su pre utakmice bili na prijemu kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je izabranicima Aleksandra Đorđevića poželeo mnogo uspeha na predstojećem Evropskom prvenstvu.
Košarkaši Srbije prvi meč na Evropskom prvenstvu igraju 5. septembra protiv Španije u okviru B grupe, gde su još Nemačka, Italija, Island i Turska.

Povezana vest:  EP DO 20 ZA DEVOJKE, Gracije u četvrtfinalu pobedile Italiju