ragbi 9 28.06.2015. godine slika 1

DORĆOL ŠAMPION SRBIJE U RAGBIJU 9

Ragbisti Dorćola ovogodišnji su šampioni Srbije u ragbiju 9, turnirskoj verziji ragbija 13. Na završnom turniru Prvenstva Srbije koji je za vikend održan na terenu Sportskog centra Inge u Beogradu, Dorćol je u finalu savladao Partizan sa 48:4.
Nakon što je prošlog vikenda održan kvalifikacioni turnir, ukupno deset ekipa i 124 igrača učestvovalo je u finalnim borbama za titulu najboljeg tima u ragbiju 9.

Povezana vest:  UMETNIČKO KLIZANJE, Amerikanci Dejvis i Vajt hvale Soči

U prvoj fazi takmičenja formirane su tri grupe čiji su pobednici uz najbolju drugoplasiranu ekipu izborili plasman u polufinale, dok su ostali razigravali za plasman od petog do osmog mesta.

Najuzbudljiviji meč na turniru odigrali su „večiti rivali“ u prvom polufinalu u kojem je Partizan u trećem produžetku esejem Kušića savladao Crvenu zvezdu sa 16:12. U drugom polufinalu, Dorćol nije imao problema protiv Radničkog iz Niša (26:8), da bi potom takođe lako u finalu savladao umorne crno-bele. Treće mesto pripalo je Zvezdi koja je savladal Nišlije 16:4

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Finale Kupa Srbije: Mikec u „foto finišu“ nadmašio Grgića, Kragujevčani najtrofejniji

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dalibor Samardžić iz Dorćola, dok je najbolji strelac bio Pero Madžarević iz Radničkog iz Nove Pazove.

Turnir je svojim prisustvom uveličao i predsednik Međunarodne ragbi liga federacije Najdžel Vud koji stigao u Srbiju kako bi nadgledao organizaciju Kongresa Evropske federacije ragbi lige (RLEF) koji se narednog vikenda održava u Beograd, odnosno organizaciju istorijske utakmice između Rusije i Ukrajine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2017. godine čiji je domaćin naša prestonica.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ligeti pobednik veleslaloma u Alta Badiji