Šest premijum vina, pet crvenih i jedno belo, specijalna su serija „Private reserve“ i najnoviji proizvod najmodernije vinarije u Makedoniji, vinarije „Stobi“.

Nova vina – „Acacia“, „Aura“, Aksios“, „Aminta“, „Verdo“ i „Veritas“, proizvedena od grožđa vrhunskog kvaliteta, predstavljaju najbolje od najboljeg. Svetlost i toplota makedonskog leta, temperament antičkih vinara, zavodljiva aura drevne Persije kao i mekoća i toplina kojom nas opija reka Vardar samo su deo onog što je utkano u svako od ovih vina. Bogatstvo ukusa i mirisa kao što su južno voće, karamel, ruža, vanila, sveže pečen hleb, sitno crveno voće privlače i najrafiniranije ljubitelje vina.

Povezana vest:  Reebok Insta Pump Fury u TIKE shopu

Elegantan izgled pakovanja specijalno je dizajniran za premijum seriju: kombinacija crne i srebrne boje izvanredno naglašava minimalistički dizajn, dok je osnovna šara inspirisana makedonskom filigranskom tradicijom.

Vinarija „Stobi“ posluje već osam godina, a godišnje proizvede 4,5 miliona litara vina, od kojih se najveći deo, 75 odsto, plasira na 20 svetskih tržišta, što ovu vinariju čini jednim od najvećih izvoznika vina u Makedoniji. Bogat asortiman obuhvata četiri kategorije – premijum, elite, klasična i tradicionalna, a proizvodnja je zasnovana isključivo na sopstvenim vinogradima koji se prostiru na površini od 600 hektara. Moderno opremljena vinarija nalazi se pored drevnog mesta Stobi, prema kojem je i dobila ime.

Povezana vest:  Tridesete – godine u kojima postajemo najbolja verzija sebe

Vinarija „Stobi“ može da se pohvali nagradama na prestižnim svetskim takmičenjima, „Decanter“ i Balkan Međunarodno takmičenje vina, a čak dva vina ove vinarije svoje mesto našla su u čuvenom Muzeju vina u Bordou.

„Pored ovih nagrada, prošle godine smo dobili i veliki broj preporuka i pohvala od stručnjaka vina renomiranih medija kao što su „Washington post“, „Wall street Journal“, savetnika za vino kraljice Elizabete… Sve što smo postigli rezultat je posvećenosti i nismo iznenađeni, ali nam to daje motiv da nastavimo da radimo sa još većim trudom i zalaganjem“ – kaže Ana Jordanov, vinska urednica vinarije Stoby.

Povezana vest:  Nova godina u Budvi