OS Stevan Jakovljevic - Digitalna ucionicaOSNOVNA ŠKOLA U PARAĆINU DOBILA UČIONICU BUDUĆNOSTI

Kompanija Samsung, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, otvorila je digitalnu učionicu u Osnovnoj školi „Stevan Jakovljević“ u Paraćinu. Učionicu su svečano otvorili Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije i predsednica Odbora za prava deteta i Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju.

Ovo je treća po redu digitalna učionica otvorena u Srbiji i predstavlja još jedan korak napred u digitalizaciji obrazovanja i informatičkog opismenjavanja učenika i nastavnika. Kroz rad u ovoj učionici, đaci će biti u prilici da koriste savremene tehnologije kako bi unapredili učenje u skladu sa već usvojenim nastavnim programima.

Povezana vest:  Šta je intuitivna ishrana? Nutricionisti savetuju kako da se bolje hranite bez držanja dijete

„Kompanija Samsung Elektroniks kroz društveno odgovorno poslovanje nastoji da pomogne razvoj društvenih potencijala. Trudimo se da pozitivno utičemo na lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, posebno na mlade ljude i njihovo obrazovanje“, rekao je Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju. „Kada je reč o obrazovanju, potpuno smo posvećeni tome da ponudimo rešenja koja će poboljšati kvalitet nastave i učenja, ali i inspirisati mlade ljude da uče pametno“.

Povezana vest:  Novo otkriće iz Beča u lečenju raka debelog creva

Učionica u Paraćinu opremljena je sa 30 Samsung Galaxy Note 10.1 tableta, pametnom interaktivnom tablom i odgovarajućim softverom. Uređaji su povezani sa centralnim serverom koji poseduje bazu svih podataka i multimedijalnih materijala za nastavu. Učionicu će u početku koristiti učenici 4. razreda, ali dodatnom obukom nastavnika i treninzima učionicu će moći da koriste đaci svih razreda. Pre otvaranja, učionica je kompletno renovirana, a vrednost celokupne investicije je oko šest miliona dinara.

Povezana vest:  Video konkurs: Beč u 200 sekundi

Kompanija Samsung je projekat digitalnih učionica osmislila sa ciljem da učenicima i nastavnom osoblju ponudi novo iskustvo učenja, ali i omogući razvoj i unapređenje obrazovnog sistema, modernizaciju infrastrukture, poboljšanje kvaliteta nastave i školskih procesa. Digitalna učionica omogućava učenicima i nastavnicima interaktivnu nastavu, bržu razmenu multimedijalnih sadržaja, efikasniji pregled gradiva i veće angažovanje u radu.

Do sada su otvorene dve digitalne učionice u Beogradu, na Fakultetu organizacionih nauka i u Elektrotehničkoj školi „Zemun“. Krajem nedelje biće otvorena još jedna učionica u Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Požarevcu.