firenca 2014 19
Baletska škola NFI na seminaru Skale u Firenci
 
Učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru (NFI) učestvuju od 28. juna do 9. jula na baletskom seminaru Akademije Teatra milanske Skale u Firenci. Četrnaest devojčica i jedan dečak, uzrasta od 8 do 16 godina, rade sa pedagozima Skale pod budnim okom Frederika Olivijerija, direktora ove prestižne institucije, ali i Kristine Bocolini, direktorke kompanije Aterbaleto i Baletske skole toskanskog Baleta.
Deca svakodnevno pohadjaju casove klasicnog baleta, savremene igre, duetne igre, tehnike na špic patikama, ali i ucestvuju u koreografskim laboratorijima koje vode asistenti poznatih koreografa, Johana Ingera i Maura Bigoncetija.
Nacionalna fondacija za umetnicku igru, na cijem je celu Aja Jung, od osnivanja se zalaže za saradnju sa inostranim pedagozima i školama kako bi se domaćim mladim talentima omogućilo da pravilno savladaju tehniku, da se odmere sa vršnjacima iz sveta, ali i da ostvare mogućnost odlaska u inostranstvo radi daljeg usavršavanja i angažmana.
Naredne audicije za prijem u Baletsku školu NFI, kao i za poseban program Vip talenti, Fondacija najavljuje za kraj avgusta 2014. godine.
Povezana vest:  Vulkan izdavaštvo na 62. Sajmu