U četvrtak 20.04.2017. godine u novoj atletskoj dvorani na Banjici, održan je javni čas atletike za finaliste Dečijeg maratona i polaznike atletske škole Beogradskog atletskog kluba.

Učitelji i demonstratori bili su neki od najboljih atletičara sveta svih vremena: Roza Mota – najbolja maratonka svih vremena, Galina Čistjakova – svetska rekorderka u skoku u dalj, Havijer Sotomajor – svetski rekorder u skoku u vis, Majk Pauel – svetski rekorder u skoku u dalj, Bob Bimon – olimpijski rekorder u skoku u dalj, Kevin Jang – svetski rekorder u trci na 400m s preponama.

Povezana vest:  ŠAH, Rođendanske proslave uz šahovske probleme i studije

Mota, Čistjakova, Sotomajor, Pauel, Bimon i Jang nalaze se u Beogradu povodom 30. Beogradskog maratona u programu “Legende ponovo u Beogradu” kao bivši promoteri Beogradskog maratona.

Domaćini atletskim legendama i najmlađim atletskim nadama u Beogradu bili su gradonačelnik Beograda Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Projekat „Legende ponovo u Beogradu“ je jedinstven poduhvat u svetu – da se na jednom mestu, u jednom povodu, tokom održavanja 30. Beogradskog maratona 2017, okupe svetske sportske veličine različitih generacija koje su obeležile ne samo atletski sport, već su sinonim za najveće uspehe u istoriji sporta. Svi oni su već bili promoteri Beogradskog maratona u prethodnim decenijama, a tokom svojih sportskih karijera pisali su najznačajnije stranice sportskih dešavanja i pomerali granice ljudskih dostignuća.