milica gale OI 2014

TEKVONDO
Na pola puta do Brazila 2016

Tačno dve godine će biti u ponedeljak, 11 avgusta, od najvećeg sportskog rezultata na Olimpijskim igrama za Srbiju – osvajanja zlatne medalje Milice Mandić (+68kg). Drugim rečima, ostalo je još dve godine do sledeće prilike da se taj rezultat ponovi, ovoga puta u Brazilu 2016.
Mnogi nisu verovali, neki su navijali i nadali se, ali ne zaboravljaju se oni koji su znali i čekali momenat da naša, tekvondo zvezda zablista. Članovi tekvondo kluba Galeb, matičnog kluba Dragana Jovića i Milice Mandić, porodica i prijatelji mnogo pre odlaska u London nasmejanog lica čekali su momenat kada će njih dvoje zablistati. A tog 11 avgusta cela Srbija je bila ponosna posle finala, kada su Milica i Dragan uzdignutih ruku proslavljali zlato. Cela Srbija ježila se kada je Milica pevala himnu.
-Prošlo je dve godine, ali i dalje osećanja nisu splasnula. Na taj dan sve što sam želela u tom trenutku mi se ostvarilo i medalja je bila oko vrata! Nezaboravan dan koji će mi ceo život mamiti osmeh na lice! Ali, kao što rekoh, prošlo je dve godine i dosta takmičenja, pobeda i poraza koji su mi pomogli da napredujem i osvajam nove medalje! Zajedno sa Draganom Jovićem i celim stručnim timom, pripremam se za nove izazove, ciljeve koji nas polako vode do Rija! Ima još dve godine, mnogo priprema i takmičenja, ali znam šta želim tamo da uradim, i to mi je najveća motivacija – rekla je Milica Mandić.
Milica nije stala posle Olimpijskih igara u Londonu. Baš naprotiv! Od tada je osvojila veliki broj medalja od čega I još jedno evropsko srebro, bronzu sa Grand prija I nebrojano mnogo medalja sa međunarodnih turnira G1 I G2 kategorije. Dospela je na prvo mesto svetske liste u kategoriji do 73 kilograma, a od ovog meseca će biti prva I na olimpijskoj listi! A tek je na pola puta do Rija.
Dragan Jović, proglašen za najboljeg trenera u 2012. godini, nikada neće zaboraviti taj 11 avgust. Medjutim, raduje se novim datumima, uspesima I nezaboravnim momentima. Milicinim koracima uveliko korača Tijana Bogdanović, svetska I evropska aktuelna juniorska šampionka, koja će ovog leta učestvovati na Olimpijskim igrama za mlade u Kini.
-Kao da je juče bilo. Povremno pogledam na Youtubu finalnu borbu, ceremoniju dodele medalja i snimak navijanja u klubu u finalnoj borbi. Svaki put je osećaj neopisiv. To mi dodje kao dodatni motor za rad i pojačavanje ritma ka Riju. Još sam srećniji kada dvogodišnjicu od osvajanja zlatne olimpijske medalje dočekujemo sa broja 1 na svetskoj rang listi – zadovoljan je Dragan Jović. -Jagoda na torti je svakako i podmladak koji je spreman za velika dela. Tijana Bogdanović je aktuelna evropska i svetska juniorska prvakinja, a pretstavljave našu zemlju i na Olimpijskim igrama mladih. Posle dve godine mogu da kažem da je skoro ceo stručni tim na okupu. Zajedničkim snagama nastavljamo dalje Marija Srećkov, Dušan Ilić, treneri u tekvondo klubu Galeb. Samo da nas zdravlje posluži, povrede mimoidju i ako bude sreće sa pronalaskom većeg i adekvatnijeg prostora za trening, mislim da će biti još ovakvih datuma.

Povezana vest:  Tekvondo asocijacija Srbije traži volontere – studente za rad na realizaciji Evropskog seniorskog prvenstva