Neso_i_WBC_pojas

Nenad Borovčanin izaziva najbolje

 

Naš najbolji bokser u teškoj kategoriji Nenad Borovčanin, na najnovijoj rang listi izazivača šampiona sveta u verziji WBO, koja je izašla pre par dana, našao se na zavidnoj 13. poziciji koja mu daje za pravo da se bori za titulu šampiona sveta.Naime, uslov da se šampion izazove je da uđe u Top 15, jer prvak sveta je u obavezi da jednom godišnje brani tron protiv prvog sa rang liste, a dva puta u toku godine mora da se bori za titulu protiv boksera iz TOP 15. Borovčanin je i u verziji bokserske federacije WBC na poziciji broj 17.

Povezana vest:  SP KAZAHSTAN 2013, Baltić sutra na ringu, Drenovak i Stanković 18, Milutin 19. oktobra

-Jedini sam bokser sa prostora ex Jugoslavije koji je rangiran u prvih 15 izazivača u dve najjače federacije, WBO i WBC. Najpoznatija imena u tim federacijama su Vladimir i Vitalij Kličko, Many Pakjao, Flojd Mejveder, Bernard Hopkins, dok su u kruzer (90,712 kg) šampioni Mark Huk i Kristof Vlodarčik – s ponosom ističe Borovčanin.

U kakvom se društvu našao naš šampion dovoljno govori podatak da je jedan od  najplaćenijih boksera sveta Many Pakjao, šampion u WBO i čovek koji je ušao na listu deset najplaćenijih u ovom sportu. O kakvom uspehu je reč je činjenica da je i druga federacija WBC jedna od četiri najpriznatije i najbolje u svetu (uz WBA i IBF).

Povezana vest:  MEČ ZA WBC MEDITERANA, Gogi Knežević izgubio od Oezeklera

– Moj plan je da odbranim naslov prvaka koji sam stekao u Banjaluci pobedom nad Bugarinom Semerdžijevim, a onda i meč za svetsku titulu u 2012. godini. Moj menadžer Darko Popivoda je već stupio u kontakt s najjačom evropskom promoterskom kućom „Saurland Event“. Oni su mi već uputili poziv da idem na pripreme u Moskvu sa Aleksandrom Povetkinom koji će krajem avgusta boksovati protiv Ruslana Cagajeva – istakao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Drenovak: Zasluženo sam izgubio, ali nisam nezadovoljan

Nema sumnje, naš bokser švrsto grabi ka vrhu. Već sada mu rang omogučava da se za titulu bori protiv Marka Huka i Kristofa Vlodarčika. Ukoliko mu se ukaže šansa, Nenad će je zgrabiti.