neso_semerdzijev_wbo

VEČE PROFI BOKSA U NOVOM SADU

Borovčanin čeka protivnika

 

Interim prvak Evrope u WBO verziji u kruzer kategoriji Nenad Borovčanin sprema se za odbranu pojasa. Naredni meč Borovčanina planiran je za 23. decembar u Novom Sadu. Iako do meča ima mesec dana još uvek nije poznato ime protivnika. U karijeri Borovčanin ima 28 pobeda (19KO) bez poraza.

Povezana vest:  Sanja i Dragana donele prve medalje za Srbiju na EP u Jerevanu

Podsećanja radi Borovčanin je u Banja Luci osvojio interim pojas 11. juna tako da mu je ovo prva odbrana. Borovčanin je na WBO listi deveti a branilac WBO pojasa je Marko Huk, dok je WBO prvak Evrope Albanac Nuri Seferi. Seferi je 24. septembra ove godine pobedio Tonia Ingelresta nokautom u trećoj rundi i tako odbranio pojas.

Povezana vest:  Džošua protiv Povetkina na Vembliju

Borovčanin je prvi deo priprema odradio na Jahorini a nastavio treninge u Vrnjačkoj banji  tako da ostaje da se vidi koji će šampion stići u Novi Sad i stati u gard Borovčaninu.

-Datum i ime protivnika ću znati sledeće nedelje.U opticaju su Joey Vegas (Engleska) i Lars Bushholc (Nemačka). Čekam pismo od WBO pa cu znati, a za halu Spens cekaju se datumi a u opticaju su 16, 22. ili 23. decembar – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC ELIMINATOR, Sjekloća izgubio na poene od Bike