viteli_klicki_sa_pojasom

MEČ ZA WBC POJAS U TEŠKOJ KATEGORIJI

Kličko želi novu pobedu, Čizora samo preti!

 

Meč za prvaka sveta u WBC verziji u teškoj kategoriji između Vitalija Klička iz Ukrajine i Dereka Čizora iz Velike Britanije biće održan u subotu uveče u Minhenu – Olimpijahale (kapacitet 20.000 gledalaca) sa početkom u 23 časa. Kličko brani titulu a prethodni put u ringu je Kličko bio 9. oktobra prošle godine kada je deklasirao Tomaša Adameka nokautom u 10 rundi. Kličko do sada ima upisane 43 pobede (40 KO) i samo dva poraza. Te poraze “zaradio” je od Lenoksa Luisa 21. juna 2003 i od Krisa Birda 1. aprila 2000.

Britanac Derek Čizora ima 15 pobeda (9 KO) i dva poraza ali su ti porazi došli u nezgodno vreme i kada se borio za pojaseve u teškoj kategoriji. Naime, Čizora je u poslednjem meču, koji je održan 3. decembra 2011 u HHelsinkiju izgubio od Roberta Heleniusa (16,0,0) a tada je želeo tri pojasa, i to: WBA intercontinental, EBU (upražnjeno mesto) I WBO intercontinental. Isto, prošle godine, samo u julu Čizora je izgubio od Tajsona Furija i to u borbi za dve titule Britanskih prvaka.

Povezana vest:  Golovkin odbranio titulu

Sada je na redu duel Čizore sa Kličkom i već na papiru Kličko je ubedljivi favorit jer Čizora mora da prekine gubitnički niz ali neće biti lako jer će se Britancu suprotistaviti Doktor ili Čelična pesnica . Vitalij Kličko koji je, može se reći, imao lošije protivnike u minulim mečevima, ali boksuje, uslovno, na domaćem terenu (iako je rođen u Ukrajini) ali iza sebe ima niz od 11 pobeda.

Povezana vest:  Borovčanin spreman za TOP 10 na svetu!

U četvrtak je održan promo trening u Mercedes Areni, a u petak je održano vaganje u Tržnom Centru Kardstad u Minhenu.

Izjave glavnih aktera borbe koja će biti održana u subotu u Minhenu.

Čisora je bio pomalo drzak, kao I prethodnih dana ali, izgleda da mu samo to ostaje.

-Kličko je uništio moj sport, vreme mu je da ode sa trona. Nokautiraću ga u osmoj rundi i poneti pojas u London – rekao je Čizora.

Vitalij Kličko odgovorio je samouvereno:

-Pojas ostaje u porodici Kličko i dok ne napustim boks svet neće imati drugog WBC šampiona teške kategorije.

Povezana vest:  IZBORNA SKUPŠTINA BOKSERSKOG SAVEZA SRBIJE, Dragan Ignjatović i Ivan Sočo kandidati za predsednika

Povodom ovog meča nekadašnji svetski šampion teške kategorije Lenoks Luis je izjavio da je Čizora još zelen za Vitalija i da je prerano krenuo na svetski tron.

-Kličko je visok i jak i psihički jak bokser i sve to zna da upotrebi u ringu. Jedina Čizorina šansa je da u borbi iz bliza nokautira Klička, inače sa distance nema šansu.

Meč će direktno prenositi TV B92, stručni konsultant biće srpski bokser interim šampion Evrope, u kruzer kategoriji, u WBO verziji Nenad Borovčanin, koji je sa Vitalijem trenirao dve godine a radili su sa istim trenerom Fricom Zdunekom.