serbian_open_polufinaleU SEGEDINU U PETAK POČINJE SVETSKI KUP

Testiranje novih snaga

 

Od petka do nedelje mađarski grad Segedin će biti domaćin tradicionalnog Svetskog kupa koji će se održati u disciplinama lou kik, ful kontakt, lajt kontakt i K-1 stil. Selekecija Srbije na ovo takmičenje dolazi u podmlađenom sastavu.

– Ovog vikenda je Svetski kup, a već narednog nas u Burgasu očekuje Balkansko prvenstvo. Odlučili smo da ove godine u Segedin odemo sa mladom ekipom. Ekspedicija broji 34 borca, 24 seniora i 10 juniora koji će imati priluku da se nametnu. Reč je o takmičarima koji su u prethodnom periodu ostavili dobar utisak i ovo je šansa da se kroz duele sa kvalitetnim borcima iz inostranstva na jakom međunarodnom takmičenju nametnu za mesto u reprezentaciji. Ono što mi od njih očekujemo je da posle Svetskog kupa budu bogatiji za iskustvo i da iz duela u Segedinu dosta nauče – bio je komentar Nebojše Miloševića, selektora.

Povezana vest:  K-1 SERBIA OPEN 2011, Sve spremno za spektakl

Uz Miloševića u stručnom štabu su direktor reprezentacije Miodrag Jotić, treneri Neven Dondur, Milan Kilibarda i Milovan Gašić. Od sudija u Segedin su otputovali Jelena Đurić, Goran Šimurina, Nenad Đorđević i Srđan Bugarčić koji će biti i šef jednog ringa.

Srpski borci u Segedinu će se takmičiti u dve discipline: lou kiku i K-1 stilu. Eliminacije počinju u petak, polufinalni dueli su u subotu, dok će se u nedelju od 11 časova održavati finala.

Povezana vest:  SP MAKEDONIJA, Orlovi nastavljaju sa pobedama