kzn_kbss_I_adidasSaradnja Kik boks saveza Srbije i kompanije Adidas

 

Tokom Svetskom šampionata za kadete i juniore potpisan je ugovor o sponzorstvu između Kik boks saveza Srbije i kompanije Adidas. U ime KBS Srbije ugovor je potpisao predsednik Borislav Pelević, dok je u ime Adidasa paraf stavio Enes Didić iz predstavništva kompanije za Jugoistočnu Evropu.

– Kik boks savez Srbije je dobio generalnog sponzora. Adidas će kompletno opremiti našu seniorsku reprezentaciju za Svetsko prvenstvo u Azerbejdžanu sredinom oktobra. Ono što mogu da najavim je da će se u februaru u našem gradu održati „Adidas Svetski kup“ u K-1 stilu koji će biti prvi u seriji turnira za Svetski Gran pri, a kojim će se i praktično ozvaničiti saradnja između Adidasa i VAKO federaije – istakao je Borislav Pelević..

Povezana vest:  Posle Ozera na meti peti pojas Ivanu Strugaru

Predstavnik „Adidasa“ za Jugoistočnu Evropu Enes Didić je između ostalog rekao:

– U borilačke sportove naša kompanija je ušla pre par godina. Mislim da smo dosta pomogli popularizaciji sportova koje smo podržali, a uspeli smo i donekle da promenimo sliku o pojedinim sportovima i moram reći da smo srećni zbog toga. Verujem da će saradnja sa VAKO i Kik boks savezom Srbije biti uspešna.

Povezana vest:  K-1, IZJAVE POSLE PRVOG K-1 GRAND PRIXA U „YOKOHAMA ARENI“

Prvi čovek VAKO Enio Falsoni je dodao:

– Kada brend kakav je Adidas postane partner jednog borilačkog sporta to je velika čast za taj sport. Ugled i rezultati koje kik boks ima u svetu i zaslužuju ovakvog partnera. Kontakti sa kompanijom su uspostavljeni prošlog maja tokom Svetskog prvenstva u boksu, održanom u Milanu, a narednih nedelja bi trebali da se konkretizuju kada je VAKO u pitanju potpisivanjem ugovora o saradnji. Ono što je važno napomenuti je da bi uskoro trebalo da počne i proizvodnja posebne sportske linije Adidasa namenjena profesionalcima u kik boksu – „VAKO Pro linija“.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE U NIŠU K-1 „B“ KLASA, Zvezda najbolja

Domagoj Krznarić iz Adidasa je na kraju samo zaključio:

– Zadovoljni smo što je prvi ulazak u VAKO Federaciju upravo preko Kik boks saveza Srbije koji je poznat kao uspešan po sportskim rezultatima, ali i organizacionim sposobnostima. Pored toga što je prvi ugovor potpisan sa Kik boks savezom Srbije, u Beogradu i što ćemo opremiti reprezentaciju Srbije za Svetsko prvenstvo u Azerbejdžanu, prvo VAKO takmičenje koje ćemo sponzorisati je Svetski kup u Beogradu. Na taj način veza naše kompanije i Beograda postaje još jača.

PHOTO: ataimages.rs