U SUSRET „SERBIA OPENU“

Pagonis brani čast

 

serbia_open_kikMeđunarodni turnir „Serbia open“ sve je bliži. Ovog vikenda u zemunskom hramu sporta, hali „Pinki“ održaće se premijerno izdanje takmičenja koji ima ozbiljne ambicije da postane najkvalitetniji turnir u regionu.

U disciplini K-1 neki od najboljih boraca Srbije i Evrope pokazaće svoje znanje i umeće, a takmičenje će se odvijati u muškoj i ženskoj konkurenciji. Muškarci će se takmičiti u devet kategorija: 60, 63,5, 67, 71, 75, 81, 86, 91 i +91kg, dok će se dame nadmetati u tri težinske kategorije: 60, 65 i 70kg.

Ugled srpskog kik boksa braniće Nenad Pagonis. Aktuelni šampion Evrope i sveta u K-1 stilu do 86kg spreman dočekuje duele u „Pinkiju“:

Povezana vest:  MEČ ZA TITULU PRVAKA SVETA, Boban Marinković pobedio Italijana Lasirija za pojas

– Kvalitetno sam trenirao i spreman sam za sve ono što me očekuje u „Pinkiju“. Biće ovo prvi ulazak u ring posle trijumfa na Svetskom prvenstvu u Filahu kada sam evropskoj dodao i svetsku krunu u disciplini K-1 – bio je prvi komentar Nenada Pagonisa.

Kakva su očekivanja od „Serbia opena“?

Kao i uvek idem na pobedu. Ništa drugo me ne zanima. Što se tiče konkurencije, ne znam po imenima ko su mi potencijalni rivali, ali ko god došao, dobro je došao.

U eliminacionim borbama radiće se po amaterskim pravilima VAKO federacije. Takmičari će imati kompletnu zaštitnu opremu. Finala će, međutim, biti rađena po VAKO Pro pravilima, što znači da će borci od zaštitne opreme imati samo rukavice i gumu za zube.

Povezana vest:  Borislav Pelević novi predsednik WAKO Evrope

– To meni još više odgovara. Naši ljubitelji kik boksa će u „Pinkiju“ imati prilike da me vide u najboljem izdanju i uveren sam da će biti zadovoljni kvalitetom koji ću pokazati i ja, ali i svi naši borci – zaključio je Nenad Pagonis.

Dolazak na „Serbia open“ su najavili Italijani, Mađari, Hrvati, Bugari, Crnogorci, Makedonci… „Serbia open“ će pratiti i predsednik WAKO federacije Enio Falsoni koji će, pored praćenja mečeva boravak u Beogradu iskoristiti i za razgovore i dogovore oko organizacije Svetskog prvenstva za kadete i juniore koje će se održati u Beogradu ovog septembra.

Povezana vest:  FINALE WAKO PRO SRBIJA – RUSIJA, Pagonis:Siguran sam u pobedu Srbije!

„Serbia open“ će trajati dva dana. Prvog dana turnira, u subotu, 30. januara, eliminacije počinju od 15 časova. U nedelju od 10 na programu su polufinala, dok su finala zakazana za 19,30. Organizatori turnira su predvideli novčane nagrade za pobednike po kategorijama, a biće proglašen i najbolji borac kome će biti dodeljeni posebno priznanje i pehar. Ulaz oba dana „Srbija opena“ je slobodan.