Selektor fudbalske reprezentacije Irske Martin O’Nil potvrdio je danas da je operacija Šejmusa Kolmana protekla uspešno.

„Juče je imao operaciju i bila je uspešna. Shvatio je sve što se desilo i veoma je razočaran. Biće potrebno vreme da se se u potpunosti oporavi. Doktori su veoma, veoma zadovoljni kako je operacija dvostrukog preloma noge prošla“, rekao je O’Nil.

Povezana vest:  Udineze nastavio uspešnu seriju

Na utakmici Grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Petak izmedju Irske i Velska, levi bek Velsa Nil Tejlor oštro je startovao nad Kolmanom i tom prilikom mu na dva mesta polomio desnu nogu.

„Poslednji put sam ga video na posle utakmice, dan uoči operacije i tada je bio prilično ošamućen i uzrujan. Sada je vreme za oporavak. Ovo je težak udarac za njega, imao je fenomenalnu sezonu u klubu, ali i u reprezentaciji kao naš kapiten“, rekao je selektor Irske.

Povezana vest:  Prosinečki:Vojvodina i Zvezda odigrali su odličnu utakmicu

Start je bio toliko ozbiljan, da režiser prenosanije pustio usporeni snimak.

O’Nil je rekao da ne zna koliko će Kolmanu biti potrebno da se u potpunosti oporavi.

„Ne znam koliko će se dugo oporavljati, mogu samo da nagadja. Čak ni doktori ne mogu da procene. Nekada se povreda zakomplikuje i oporavak može da potraje. Silno je motivisan i odlučan u želji da se se što pre oporavi i to ponekada pomogne u takvim situacijama“, rekao je O’Nil.

Povezana vest:  Sanderlend doveo talentovanog Dong Vona iz Južne Koreje