aleksandar_stanojevic_vs_helsinkiStanojević: Spremni smo za Helsinki

 

Dan posle pobede od 3:0 nad Helsinkijem Aleksandar Stanojević je delovao zadovoljno iako je izjavio da je mislio da će slaviti ali nije.

-Nisam slavio a mislio sam da ću slaviti. Već se koncentrišemo na revanš. Već danas smo u stroju i mislimo samo na revanš. Veštačka trava, agresivniji protivnik biće nam naredne srede protivnik a oni će pokušati što pre da dođu do gola. Videćemo kakve probleme imamo oko povređenih igrača – rekao je Stanojević.

Strateg crno belih naglasio je da poštuje protivnika koji je kvalitetan ali da zna kvalitete svog tima. Naravno, kako kaže Stanojević zna kakvao je istorija fudbala i to im ne daje za pravo da veličaju minulu pobedu.

Povezana vest:  Volfsburg ubedljiv u Štutgartu, prva pobeda Verdera

-Poštujem svakog protivnika ali ne bih voleo da niko pogrešno protumači da sebi dižemo cenu jer je protivnik kvalitetan. Bliska prošlost nam ne daje za pravo da sebe stavljamo za favorite. U utakmici sa Helisnikijem prema UEFA smo nosioci i favoriti a njihove utakmice u prethodnom periodu su odlične. Trener im je najuspešniji selektor u istoriji Finske i ne bih voleo da ovim veličanjem naše pobede dajem značaju našu pobedu a pobedili smo dobrog protivnika. Odigrali smo odličnih 60 minuta u meču a tako želim da Partizan igra ceo meč u nekoj evropskoj utakmici, strpljivo i ofanzivno. Znali smo kako da napadamo i kako da se branimo i zadovoljan sam izdanjem prvih 60 minuta. Fali nam uvek nešto, da li je to poluvreme ili 30 minuta. Posle 2:0 protivnik nije imao šta da izgubi i bio je opasan i agresivan poslednjih 30 minuta – veli Stanojević.

Povezana vest:  Leverkuzen pobedio Hertu i preuzeo četvrto mesto

Stanojveić je nastavio izlaganje:

-Naša prva zamisao je bila da fudbalere Helsinkija odaljimo od gola. Zatvorili smo im centar šuteve i tek u drugom poluvremenu su imali prekid. U revanšu će igrati sa dvojicom napadača i sa dvojicom bočnih, siguran sam a dubokim loptama pokušaće da ugroze naš gol. Mi ćemo imati odgovor za to i već sada se spremamo za njih.

Povezana vest:  Zvezda pobedila Bačku za petu pobedu u prvenstvu

Na kraju Stanojević, je rekao.

-Nećemo odstupiti od našeg stila. Možda ćemo u ekipu staviti nekog višeg igrača da bi parirali njima, u skok igri, u Helsinkiju. Sigurno ćemo neke stvari promeniti i idemo na pobedu. Ne bih voleo da nam se desi da uđemo u utakmicu sa veznim igračima sa defanzivnom varijantom. Igramo naš stil a detalje ćemo promeniti da bi prilagodili situaciju na terenu. Moreira je u paru sa Petrovićem sinoć igrao u paru i dao nam je sigurnost i takmičarsko orjentisanoj postavci – rekao je Stanojević.