stanojevic_kleo_bragaLIGA ŠAMPIONA, GRUPA H

Stanojević: Braga favorit ali mi smo spremni

 

Vladimir Stojković, Almami Moreira i Kleo apsolutno su glavne teme sportske javnosti u Bragi. Od trenutka kada su fudbaleri Partizana danas oko 14.00 časova po lokalnom, odnosno 15.00 po srpskom vremenu sleteli na aerodorom u Portu, Portugalci ne prestaju da pričaju o ovoj trojici fudbalera srpskog šampiona.

U aerodromskoj zgradi sa nestrpljenjem se očekivao izlazak čuvara mreže srpske selekcije, a kad se on pojavio nastao je pravi stampedo domaćih novinara. Međutim, niko od njih nije se usudio da mu priđe i uzme neku izjavu, već su ga samo slikali i snimali kako lagano odlazi do klupskog autobusa, a potom su nam otkrili kako veruju da će se pojaviti na konferenciji za medije. To se na njihovu žalost nije dogodilo, budući da se pola sata pre zvaničnog treninga uz trenera Stanojevića pojavio najbolji strelac Partizana Kleo.

Povezana vest:  Zidan iz Borusije šest meseci van terena

Kad su ga ugledali kako ulazi u salu, ovdašnji novinari su se nasmejali i kratko nas upitali:

– Znate da je on igrao u Portugalu, u drugoj ligi? Stvarno dobar igrač!

Naravno, odgovorili smo im da nam je poznat taj podatak, a njihova oduševljenost Moreirom bila nam je poznata i pre dolaska u Bragu. Ali kad su se svi sjatili ka njemu ispred klupskog autobusa, bilo je jasno da Portugalci o omalenom fudaleru imaju sjajno mišljenje.

Trener Stanojević uoči poslednjeg treninga je rekao kako ne zna hoće li u timu biti Nemanja Tomić, ali kako je on ceo trening odradio bez ikakvih problema, doduše sa povezom oko noge, Stanojević je odlučio da ga uvrsti u ekipu.

Povezana vest:  Pogba: Možemo da se vratimo

Prema našim saznanjima srpski šampion će sutra nastupiti u sledećem sastavu: Stojković-Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski-Smiljanić, Moreira, Ilić, Tomić-Šćepović, Kleo. Naravno, uz ogradu da bi Moreiru mogao da zameni Medo.

– Smatram da su domaćini favoriti, igraju na pred svojim navijačima, ali i mi smo spremni u potpunosti, maksimalno koncentrisani i radujemo se utakmici. Mislim da će naredna dva meča odlučiti o tome ko ide u drugi krug, bilo u nastavak Lige šampiona ili u prolećni deo Lige Evrope. Lično bio bih zadovoljan i nerešenim ishodom, jer smatram da bi to bio pozitivan rezultat za nas, ali naravno da ćemo sve uraditi da pobedimo. Naše ambicije su da prezimimo u Evropi i u mečevima sa Bragom imamo prilike da to ostvarimo – rekao je Stanojević.

Povezana vest:  Džajić: Proleće nije sudbonosno

Brazilac Kleo, koji je od nedavno dobio i srpski pasoš takođe je istakao kako veruje u pobedu našeg kluba.

– Uvek želimo da pobedimo, pa će tako biti i sutra uveče. Braga je odličan tim, prošle sezone su se do poslednjeg trenutka borili za titulu šampiona u Portugalu, a podatak da u ekipi imaju osam Brazilaca govori o njihovom kvalitetu. Ipak, verujem u nas i nadam se pozitivnom ishodu – rekao je Kleo.