veciti_i_jovan_acimovic139. DERBI

Aćimović: Pregrejane izjave uoči meča izazivaju nervozu

 

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u fudbalu i prvotimac Crvene zvezde Jovan Aćimović ocenio je danas da pregrejane izjave uoči večtog derbija mogu da izazovu veliku nervozu među igračima, članovima stručnih štabova, upravama i navijačima dva najtrofejnija srpska kluba.

-U vreme dok sam igrao u Zvezdi vladala je atmosfera fer-pleja. Imao sam mnogo prijatelja u Partizanu, a nadam se da je to slučaj i među novim generacijama igrača – rekao je Aćimović na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu „Hajat“.

Povezana vest:  Još se ne zna tačan datum povratka Kake

Proslavljni as očekuje da će sutra gledaoci imati priliku da uživaju u dobroj igri oba tima i da će u centru pažnje biti fudbal i lepa atmosfera na utakmici.

-Nadam se da će se navijači vratiti kući puna srca, imrpesionirani onome što su mogli da vide na terenu – poručio je Aćimović.

jovan_acimovicOn se podsetio svog prvog i poslednjeg derbija na kome je igrao.

Povezana vest:  Dejvid Bekam: Hteo sam da budem vojnik

-Na prvom susretu sa Partizanom bio sam glavni krivac za vođstvo ‘crno-belih’ od 2:1, pošto nisam uspeo da zadržim Boru Đorđevića u prodoru koji je završio pogotkom u našoj mreži. Nekako smo, međutim, uspeli da izjednačimo i osvojimo bod na našem satdionu – prisetio se Aćimović.

Na poslednjem derbiju čiji je bio akter, na stadionu JNA, Zvezda je deklasirala domaćina sa 4:1, a Aćimović umalo nije bio isključen zbog verbalnog sukoba sa Ivanom Golcem.

Povezana vest:  Vešović ne dovodi u pitanje prolaz u treće kolo

-Golac me je na toj utakmici uzjahao i ja sam izgubio loptu. Pritrčao je Radomir Antić i odneo loptu, što je u meni izazvalo bes. Jedva su uspeli da me smire – zaključio je Aćimović.

PHOTO: ataimages.rs