robert_prosinecki_prvi_trening_2

Prosinečki: Vreme je da Zvezda pobedi na startu

 

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki izjavio je danas da on i njegovi igrači jedva čekaju nedeljni duel protiv Spartaka kojim počinje novi fudbalski šampionat Srbije.

-Najgore je kad ste na dugim pripremama i samo trenirate. Utakmice su, ipak, nešto drugo i svi u klubu se radujemo početku borbe za bodove. Osim toga vreme je da Zvezda konačno pobedi na startu prvenstva i razbije tu lošu tradiciju – rekao je Prosinečki uz podsećanje da su „crveno beli“ u poslednjih deset godina samo dva puta trijumfovali na startu prvenstva.

On je dodao da njegov tim u Subotici očekuje izuzetno težak meč, jer je rival jedna od pet najboljih ekipa u Srbiji i da će biti veoma teško da se izbori pobeda.

Povezana vest:  El Hadidi: Ponosan sam

-Naše ambicije su jasne, u svakom meču želimo da dominaramo. Uveren sam da smo kvalitetniji od Subotičana, ali isto tako znam da nam neće biti lako, pošto oni imaju nekoliko veoma iskusnih i kvalitetnih igrača. Imaju jednog reprezenttatvca, brzi su, imaju dobru kontru i polukontru. Proletos su nas namučili na Marakani. Iako ih nismo pobedili bila je to jedna od najboljih utakmica koje smo odigrali, jer smo od 0:1 preokrenuli na 2:1, stvorili mnogo šansi, izveli 20 kornera i apsolutno dominirali.

Povezana vest:  Eto srušio Junajted, crveni karton za Vidića

Crveno beli će u Subotici igrati bez Brazilac Evandra koji se još nije oporavio od povrede ramena zarađene u prvom mecu sa Ventspilsom.

-Evandro je mnogo bolje, ali neće putovati u Suboticu. Videćemo kako će biti njegovo stanje uoči meča s Renom, ali zdravlje je najvažnije i nećemo ništa forsirati. Protiv Spartka sigurno neće igrati ni Li Adi. On trenutno vredno radi, ali još nije na nivou koji je potreban za ispunjavanje profesionalnih zahteva – objasnio je Prosinečki.

Optimizam uoči duela u Subotici izrazio je i mladi reprezentivac Srbije Darko Lazović, koji je tokom konferencije za medije dobio veliki komplimet od trenera. Prosinečki je, naime, za Lazovića rekao da je „prestao da bude talenat i da je postao igrač“.

Povezana vest:  Blan u problemima sa slaganjem reprezentacije

-Neće nam biti lako. Dva puta u prošloj sezoni Spartak nas je prilično namučio. Spremni smo, međutim, da ponovimo dobru partiju iz revanš meča protiv Ventspilsa i pobedimo. Taj trijumf od 7:0 mnogo nam je značio na planu sampouzdanja i sada želimo d nastavimo seriju – zaključio je Lazović.

Utakmica – Spartak – Crvena zvezda igra se u nedelju od 17. 30 časova na Gradskom stadionu u Subotici.