Hokejaši Crvene zvezde drugi su finalisti plej-ofa Prvenstva Srbije, pošto su večeras u „majstorici“ polufinala savladali ekipu Vojvodine rezultatom 9:4 (3:1, 2:1, 4:1).

Za razliku od prethodnog susreta dve ekipe u ledenoj dvorani „Pionir“, kada su Novosađani iznenadili najbolju ekipu ligaškog dela takmičenja (pobedom 5:4 u produžetku), ovog puta beogradski „crveno-beli“ nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i potpuno zasluženo su slavili. Od starta je Crvena zvezda nametnula svoj ritam i već na isteku sedmog minuta igre, posle tri gola u samo 84 sekunde igre, praktično su rešili pitanje pobednika.

Povezana vest:  Dačić uručio pasoše sportistima iz Republike Srpske

Zvezda je dominirala tokom najvećeg dela utakmice, imala čak 52 šuta na gol naspram 23 Novosađana koji su se tek u poslednjem periodu koliko-toliko razbudili i na momente pretili favorizovanom rivalu, ali ne i dovoljno da bi išta ozbiljnije promenili tok utakmice.

Do drugog uzastopnog finala domaćeg plej-ofa domaćeg šampionata ekipu Nenada Milinkovića sjajnim partijama su vodili Mihail Buhkin koji je zabeležio het-trik uz jednu asistenciju, Ivan Glavonjić sa po dva gola i asistencije, odnosno probuđeni Evgeni Leonov sa dva gola i asistencijom. Ipak, zvanje igrača utakmice moglo bi da pripadne Aleksandru Zubrickom, prvom strelcu regularnog dela šampionata, koji se samo jednom upisao u strelce, ali je imao gotovo nestvarnih šest asistencija. Pored njih, strelac za Beograđane bio je i ruski internacionalac Mark Soljankin-Pasternak.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, TREĆI GRAN PRI TURNIR ŠS CENTRALNE SRBIJE, Iznenađenje Markovića

U večeras prilično bledoj ekipi Vojvodine najbolji je bio Miloš Babić koji je zabeležio dva gola (oba u „pauer pleju“) i asistenciju, dok su Milan Nikolić i Viktor Čengeri zabeležili po gol i asistenciju.

Finalna serija Prvenstva Srbije počinje već u sredu u 17.30 časova kada će Crvenu zvezdu, kao nominalni domaćin, „ugostiti“ Beograd koji je prvu polufinalnu seriju završio trijumfom nad Partizanom u dva odigrana meča (pobede od 7:0 i 8:2).

Povezana vest:  Jubilarni 30. Beogradski maraton spaja učesnike, gledaoce, partnere, obale Beograda…