U Pozorištu Atelje 212, na Sceni „Petar Kralj“, danas su počele probe romana Milice Snive „Simptomi“ u režiji Ive Milošević.

Rediteljka Iva Milošević dramatizovala je roman Milice Snive koji govori o egzistencijalnoj, identitetskoj i emocionalnoj krizi tridesetosmogodišnje Sanje. Sanja je žena na prekretnici svog života, koja živi sa dementnom tetkom od kako su joj roditelji prokockali stan, a potom i umrli. Ona se suočava sa činjenicom da ju je muž koji je na samrtničkoj postelji prevario, te da je i ona njega varala, i preispituje (ne)mogućnost ljubavi i iskrenih odnosa u surovom svetu neoliberalnog kapitalizma i šunda u kome živi. Jednog dana Sanja odlučuje da izvrši samoubistvo. U trenutku kada krene nožem ka venama svoje podlaktice pred njenim očima se odmota ceo njen dotadašnji život i ona odlučuje da je ipak život dragocen i da ga je vredno živeti.

Povezana vest:  Prvih 10 tenisera i teniserki igraju u Indijan Velsu

Iva Milošević prepoznaje dramski potencijal u ovom romanu i kroz dramatizaciju uspeva da progovara o važnosti teme mentalnog zdravlja, krize kroz koju svaki pojedinac prolazi, suočavanju sa samima sobom…

Iva Milošević je u Ateljeu 212 režirala uspešno više predstava, a trenutno je na repertoaru njena predstava ”Amsterdam”.

Predstava SIMPTOMI je zamišljena kao intimna predstava sa četvoro glumaca (Ana Mandić, Branislav Trifunović, Jelena Stupljanin i Dara Džokić).

Povezana vest:  KANDIDAT KOJI POBEĐUJE

Dramaturg na predstavi je Dimitrije Kokanov, scenograf Gorčin Stojanović, a kostimografkinja Marija Marković Milojev.

Premijera je planirana za kraj marta.

Foto: Anđa Brstina