bocarski klub Altina igraci i rukovodstvo

BOĆANJE
Kanarevo brdo pobednik turnira u Altini

Boćari Kanarevog brda, šampioni Srbije, osvojili su prvo mesto na turniru koji je povodom otvaranja novih, modernih terena sa četiri zoga u Altini u Zemunu organizovao Boćarski klub Altina.
U finalu, Kanarevo brdo je sa 13:1 pobedilo Meander, dok je prijatno iznenadio osvajanjem trećeg mesta domaćin Altina savladavši novobegradski klub Prijatelj sa 13:4. Učestvalo je 14 ekipa iz Beograda, Smedereva, Rume i Novog Sada.
– Novi tereni izgrađeni su pored nove crkve u Altini zahvaljujući Opštini Zemun koja izuzetno ulaže u sportsku infrastrukturu – kaže Boško Jević, sekretar kluba i odbornik u Skupštini Opštine Zemun.- Boćanje je izuzetno popularan sport u Altini, ali i u Zemunu i klub već ima 40 članova! Tereni su otvoreni ne samo za igrače kluba, već i za ostale građane Altine i Zemuna da se rekreiraju. Nećemo se zaustaviti samo na terenima, koji su, siguran sam među najsavremenijim u Srbiji. Cilj je da ih u dogledno vreme dopunimo i klupskim prostrijama, ali i da ih pokrijemo i uvedemo osvetlenje za noćne utakmice i tako dovedemo u Altinu i Ligu šampiona!
Nekadaši jugoslovenski reprezentativac, Todor Mandić, predsednik kluba, je bio izuzetno zadovoljan turnirom, ali i trećim mestom Altine:
– Ove sezone ne možemo da igramo u ligama jer smo se osnovali kada su već počele, ali je već ovaj turnir pokaza da imamo potencijal i da dogodine, bez obzira što ćemo krenuti od najnižeg stepena takmičenja, imamo igrače koje mogu da nas uvedu u prvoligaško društvo. Posebno nam je drago što je u klubu Srđo Raič, osvajač evropskih i svetskih medalja koji je preuzeo i trenersku ulogu i nadamo se da će iz naše škole uskoro izaći i prvi mladi boćari. Zahvaljujemo se Nikoli Grujiću predsedniku Boćarskog saveza Beograda koji je prisustvovao otvaranju i učestvovao na turnirr, kao i Radetu Kljajiću, predsedniku Boćarskog saveza Srbije koji nam je poželeo uspešnu organizaciju i dobre rezultate.
Oko kluba okupljen je veliki broj istaknutih sportskih radnika. Jedan od članova Upravnog odbora je Željko Čavić, dugogodišnji igrač, kao i dugogodišnji sportski radnik u tekvondou, predsednik Saveza svebora Srbije Cvijetko Stevanović, koji je sportski direktor:
– Imamo dobre uslove, kvalitetne igrače i odličan stručni kadar i pred našim klubom je lepa budućnost – uveren je Stevanović.- Dobro je da se povećava broj klubova u Srbiji, posebno u Zemunu koji je prava boćarska opština. Cilj je da u narednom periodu kroz školu boćanja uključimo u klub što više mladih iz ovog dela Zemuna i da kroz juniorske ekipe obezbedimo kvaltetan igrački kadar.
Boćarski klub Altina je na najlepši način ugostio sportske prijatelje, imali su u toku celodnevnog turnira doručak, ručak i osveženje. Zemun je dobio još jedan divan boćarski objekat na kome može da stasa nova trofejna generacija zemunskog boćanja.

Povezana vest:  Ministar Udovičić priredio prijem za Savu Grozdanovića i Borislava Stankovića