dejan savic (2)

Savić: Čestitam momcima, ali i košarkašicama

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić čestitao je večeras svojim momcim osvajanje Svetske lige, ali i košarkašicama, koje su u finalu prvenstva Evrope u Budimpešti pobedile selekciju Francuske sa 76:68.
Trijumfom u Bergamu i Budimpešti obe ekipe izborile su direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.
-Čestitam ekipi i košarkašicama. Znali smo koji nam je cilj, nismo obraćali pažnju na probleme. Utakmica je dostojna finala. Hrvatska je igrala odlično i reč je o ekipama koje su najviše pokazale. Odmorićemo se do 2. jula a onda pripreme za Kazanj – rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.
Kapiten Živko Gocić kazao je da je ekipa pokazala snagu.
-Ova ekipa je pokazala šta može. Nismo razmišljali o porazu ni kada je rival imao i igru i rezultat. Znali smo da će napad da proradi. Presrećan sam jer smo obezbedili Rio i to je najvažnije- rekao je Gocić.
Levoruki Filip Filipović rekao je da se ekipa sada okreće Svetskom prvenstvu, koje će od 24. jula do 9. avgusta biti održano u Kazanju.
-Šta da se kaže u ovakvim situacijama, a da se ne ponavljamo. Ipak specifična pobeda zbog svega što nas je pratilo. Čestitam ekipi na zlatu, na olimpijskoj normi. Idemo dalje – poručio je Filipović.
Za najkorisnijeg igrača završnog turnira Svetske lige proglašen je Dušan Mandić.
-Dugujem zahvalnost saigračima, jer bez njih ni ja ne bih igrao ovako. Veliko finale, dva odlična tima. Izdržali smo napade Hrvata i uspeli da se vrtimo u igru na sjajan način -„, rekao je Mandić.
Briljantnu partiju prikazao je i centar Duško Pijetlović.
-Znali smo šta nas čeka. Hrvatska je izvanredna ekipa, odlično se poznajemo. U početku nas nije išlo. Ipak odbranom smo čuvali šansu za preokret. Kada smo izjednačili bio sam siguran u pobedu- rekao je Pijetlović.
Dvostruki srelac u finalu, pored Mandića i Pijetlovića, bio je Andrija Prlainović.
-Bilo je teško. Jakih šest utakmica sa kadrovskim problemima. Na kraju sam presrećan zbog svega, najviše zbog onih koji su smatrali da nemamo velike šanse. Sada je na redu Kazanj-rekao je Prlainović.

Povezana vest:  Zlatni vaterpolisti reprezentacije Srbije potpisivali kapice