aleksandar sostar kzn union (1)

Aleksandar Šoštar: Optužbe iz Zvezde su smešne

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan, predsednik Spotrskog saveza Srbije i član biroa Evropske plivačke unije (LEN) Aleksandar Šoštar rekao je danas da sve svoje funkcije obavlja „u interesu srpskog sporta“ i dodao da su optužbe iz tabora Crvene zvezde na njegov račun „smešne“. 
-Da, ja sam predsednik vaterpolo kluba Partizan, koji mi je u srcu, ali nikada nisam i neću stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta. Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo – navodi se u izjavi Šoštara. 
Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić je na današnjoj konferenciji pomenuo Šoštara, rekavši da se predsednik VK Partizan u birou LEN-a nije dovoljno zalagao za srpske klubove u evropskim takmičenjima. Šostar je rekao da je kao član biroa LEN svoj uticaj jedino iskoristio kako bi Beograd dobio organizaciju fajnal-fora Lige šampiona. 
-Slika koja je tada poslata iz Beograda u Srbije u svet bila je predivna, a Crvena zvezda je postala šampion Evrope. Zar sam i zato kriv? Da sam toliko moćan, kako misle u Crvenoj zvezdi, Partizan bi prošle godine igrao polufinale fajnal-fora sa Jugom – rekao je Šoštar. 
Predsednik VK Partizan istakao je da se oduvek raduje uspesima Zvezde u evropskim tamkičenjima. 
-JA ću uvek da se radujem uspesima Zvezde u evropskim razmerama, ali bi i komšije trebalo da shvate da Partizan nije kriv što postoji gotvo 60 godina i što je jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Evropi – rekao je Šostar.
Jelenić je ocenio da je celokupni sistem takmičenja u Ligi šampiona „apsurdan“, a Šoštar je rekao da LEN time pokušava da „podigne nivo interesovanja“. 
-Reč je o potpuno novom prilazu u organizaciji koja ima za cilj da se obezbede sredstva za sve klubove učesnike, koja će im sigurno mnogo značiti u ovo teško vreme, vreme besparice i borbe za goli život – rekao je član biroa LEN-a.
Šoštar je ocenio da su optužbe Zvezde na njegov račun smešne, kao i da mogu da budu veoma štetne po srpski vaterpolo. 
-O optužbama Zvezde mogu da govorim samo u globalu i da ih imenujem kao smešne. Ovakvi istupu su vrlo opasni i mogu da budu veoma štetini, generalno, za naš vaterpolo u međunarodnim okvirima. Za to ne želim i neću da budem kriv – rekao je Šoštar. 

Povezana vest:  SP ZA JUNIORE, Stanojević: Ponosan sam na ove momke