vlada markovic oprostajVladan Marković – olimpijac i doktor

 

Srpski Olimpijac, plivač Vladan Marković koji je našu zemlju predstavljao na Olimpijskim igrama u Atlanti, Sidneju, Atini i Pekingu, postao je prvi plivač Olimpijac u istoriji srpskog sporta koji je dobio diplomu doktora. Marković je juče (14.06.2010) doktorirao na Alfa Univerzitetu – Fakultet za menadžment u sportu u Beogradu, na temu “Analiza šest plivačkih disciplina muškaraca na Olimpijskim Igrama u periodu od 1992. do 2008. godine.

Povezana vest:  VESLANJE, Stojić i Beđik za medalje u Lucernu

Dr Vladan Marković vodi katedru plivanja i vaterpola na Visokoj, sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu.

-Cilj mi je da unapredim naše plivanje, edukujem naše plivačke i vaterpolo trenere jer su ovo naši trofejni sportovi, bazični i zaslužuju pažnju. Prvi korak je seminar plivačkih trenera na Tašmajdanu koji će biti održan u nedelju, 20.06.2010 u vreme održavanja Beogradskog pobednika. Seminar će se održavati tri puta godišnje uz najeminentnije predavače i sigurno će uz programe Visoke škole uticati na poboljšanje kvaliteta rada plivačkih trenera u Srbiji – objašnjava dr Marković.

Povezana vest:  VESLANJE, Nebojša Ilić: Važno je da osvajamo medalje u kontinuitetu

Udruženje plivačkih trenera, uz podršku Visoke sportske i zdravstvene škole odrzaće seminar plivačkih trenera na Tasmajdanu u nedelju 20.06.2010, a predavanje će održati dr Milivoj Dopsaj i dr Vladan Marković.