U poslepodnevnom programu 2. dana Svetskog kupa u Duisburgu, srpske posade veslale su kvalifikacije u konkurenciji četveraca na 500 metara, dok su dvosedi na 1000 metara veslali polufinala.

Četverosedi

U kvalifikacijama četveraca na 500 metara takmičile su se dve srpske posade u obe konkurencije. Oba srpska četverca obezbedila su plasman u polufinale.

Prva se u kvalifikacijama okušala ženska posada četverca na 500 metara koja je u Duisburgu veslala u nešto drugačijem sastavu u odnosu na prošlonedeljni nastup na Svetskom kupu u Poznanju. Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč i Marija Dostanić mesto u polufinalu izborile su pošto su u svojoj kvalifikacionoj trci zauzele treće mesto u vremenu od 1 minuta i 36.673 sekunde. Plasman u finale naša ženska posada pokušaće da izbori u nedelju od 9 sati i 18 minuta iz staze 6. Finale K4-500 u konkurenciji dama vesla se od 13:14h.

Povezana vest:  VESLANJE, U iščekivanju starta olimpijske regate
Muška posada četverca: Nebojša Grujić, Stefan Vekić, Vladimir Torubarov i Marko Dragosavljevićmesto u polufinalu izborili su pošto su u kvalifikacijama kroz cilj prošli kao treći u vremenu od 1 minuta i 24.219 sekundi. Mesto u borbi za medalje, naš muški četverac pokušaće da izbori u polufinalu koje se vesla u nedelju od 9 sati i 42 minuta. Finale je od 13:23h.

Dvosedi

U poslepodnevnom programu drugog dana Svetskog kupa 2 u Duisburgu u konkurenciji dvoseda na 1000 metara, dve srpske posade takmičile su se u polufinalu. Na žalost, nijedan od dva čamca nije uspeo da izbori plasman u finale, već su učešće na drugom takmičenju Svetskog kupa završili u polufinalu.

Olimpijski vicešampioni Marko Tomićević i Milenko Zorić u svojoj drugoj polufinalnoj grupi trku su završili na osmom mestu u vremenu 3 minuta i 26.989 sekundi.

Povezana vest:  Počinje Svetsko prvenstvo u veslanju, najveći sportski događaj ove godine u Srbiji

Drugi dvosed na 1000 metara, Anđelo Džombeta i Mihailo Subotić takmičili su se u trećoj polufinalnoj grupi. Stazu su izveslali za 3 minuta i 24.328 sekundi, što je bilo dovoljno za sedmu poziciju. Mesto u finalu obezbedile su po tri prvoplasirane posade iz tri polufinalne trke.

Raspored trka srpskih posada 3. dana Svetskog kupa 2 u Duisburgu

09:18 polufinale K4-500 Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč, Marija Dostanić
09:42 polufinale K4-500 Nebojša Grujić, Stefan Vekić, Vladimir Torubarov, Marko Dragosavljević

Povezana vest:  VESLANJE, Dominacija Partizana na državnom prvenstvu

14:06 kvalifikacije K2 x-500 Milica Starović, Marko Dragosavljević

16:45 A finale Kristina Bedeč
17:20 A finale Ervin Holpert

PHOTO: Nebojša Radović / KSS