zvezda_111

Zvezdi pripao pehar

Košarkaši Crvene zvezde DIVA trijumfalno su završili učešće na Hotel CITY CODE kupu. Crveno-beli su u finalu pobedili ukrajinski Donjeck rezultatom 75:67 i zasluženo osvojili pehar. U verovatno najboljoj utakmici u dosadašnjem toku priprema, i to protiv ubedljivo najakvalitetnijeg protivnika, izabranici Milivoja Lazića od starta su zaigrali veoma agresivno. Pred prepunim tribinama dvorane Vizure sport u Zemunu, košarkaši Zvezde nametnuli su svoj ritam igre i brzo su došli do dvocifrene prednosti (20:9). Već na kraju prve deonice Zvezda je imala plus 13 (26:13), ali značjanije od toga je podatak da je Zvezda delovalal vrlo snažno na terenu. Crveno-beli su igrali sjajno u defanzivi, ceo tim je prikazao veliku borbenost i to se reflektovalo na rezultat.

Povezana vest:  Zvezda kažnjena sa 216.000 dinara zbog ponašanja publike na derbiju

Početak drugog poluvremena obeležio je koštegerski post na obe strane. Oba tima su četiri minuta bila bez koša. Zvezda je nastavila sa snažnom igrom u odbrani, ali je Donjeck u trećoj deonici uspeo da priže na četiri poena minusa. Ipak, nalet Ukrajinaca trojkom je odbio Matrko Simonović i pobeda više nije dolazila u pitanje. Najveće vođstvo iznosilo je 16 poena, što je crveno-belima omogućilo da meč rutinski privedu kraju. Treba istaći da je Zvezda imala odličan procenat šuta s obzirom da su za dva poena imali 50, a za tri poena 47 odsto realizacije.

Povezana vest:  Kecman: Zvezdin pravi domaći teren je u Železniku

Crvena zvezda DIVA – Donjeck 75:67 (26:13, 17:22, 15:8, 17:24)

Crvena zvezda DIVA: Čović 7, Mitrović, Savović 16, Radivojević, Rakočević 15, Katić 5, Subotić 3, Almond 11, Simonović 11, Smiljanić, Cvetković 2, Braun 5.

Donjeck: Fišer 4, Lukašov, Kari 12, Stojanovski 10, Mališ, Maraš 6, Songaila 13, Perkins 12, Antipov, Ivanov 5, Peković, Serfilin, Petrović, Božić 3.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Dušan Ivković: Naša najbolja igra na šampionatu