jelensuperliga logo21. KOLO JELEN SUPER LIGE

Derbi na Marakani, Partizan čeka šansu

 

Derbi utakmica 21. kola Super lige igraće se u nedelju od 18 sati u Beogradu gde će lideri srpskog prvenstva, fudbaleri Crvena zvezda, dočekati petoplasiranu Vojvodinu u meču u kome će morati da pobede kako bi se zadržali na čelu tabele.

Velika pažnja javnosti biće usmerena na suđenje, koje je izazvalo ogromnu polemiku na utakmicama i Zvezde i Vojvodine u prethodnom kolu.

Zvezda je tada savladala Smederevo sa 2:1, po mnogima uz pomoć arbitra Maja Vujovića koji je crveno-belima dosudio sporan penal, treći na pet dosadašnjih utakmica u prolećnom delu sezone.

Povezana vest:  Kokeza: Terzić je menadžer na privremenom radu u Zvezdi

Vojvodina, sa druge strane, trvdi da je oštećena, pošto joj je zbog navodnog ofsajda poništen gol u sudijskoj nadoknadi duela sa Partizanom u kome je poražena sa 1:2.

Upravo bi Partizan mogao da bude najveći dobitnik iz duela Zvezde i Vojvodine, pošto bi sve osim pobede domaćeg tima crno-belima dalo priliku da preuzme prvo mesto na tabeli. Uslov je da se u subotu od 15 sati pobedi na gostovanju BSK-u iz Borče.

Povezana vest:  Južni Beograd na vrhu Planetwin365 superlige

Istog trenutka počeće još pet utakmica Super lige.

Biće nastavljena borba za treće mesto na tabeli za koje trenutno, pored Vojvodine sa 30 bodova, konkurišu i Spartak i OFK Beograd sa 33 boda.

Spartak će dočekati poslednjeplasirani Čukarički i pokušati da dokaže da je poraz od Hajduka bio samo loš dan. Čukarički će, posle pobede nad BSK-om od 1:0, probati da i drugi put u sezoni ostvari dve pobede u nizu.

Povezana vest:  POLUFINALE LIGE ŠAMPIONA, MANČESTER J. – ŠALKE 4:1, „Đavoli“ u finalu

OFK Beograd će, posle tri uzastopne pobede, pokušati da na strani savlada i Smederevo.

Metalac, koji je sa 12 osvojenih bodova u proteklih pet kola najprijatnije iznenađenje prolećnog dela sezone, biće domaćin Mladom Radnikom, dok će čačanski Borac putovati u Kruševac na megdan Napretku, a Jagodina ugostiti Hajduk.

Rad i Javor će u Beoradu igrati drugu nedeljnu utakmicu, koja će, za razliku od susreta Zvezde i Vojvodine, početi u 15 sati.