POVELA TRKU LIVIA SANTO

KUGLANJE
Trku poveli Livia Santo i Igor Kovačić

Odigran je prvi krug pojedinačnog seniorskog Šampionata Srbije za kuglašice i kuglaše i po 16 najboljih plasiralo se u drugi krug gde će se igrati na ispadanje (1 – 16, 2 – 15 itd). Drugi krug će se odigrati 24. i 25. aprila, kuglašii će se boriti za titule u Beogradu, kuglašice u Bačkoj Topoli. Rezultati prvog i drugog kruga računaće se za titule u kombinaciji.
Posle prvog kruga trku su poveli Igor Kovačić (Beograd), prošlogodišnji pojedinači šampion Srbije, i Livia Santo (Pionir).
Kuglaši su igrali u Bačkoj Topoli i najuspešniji je bio Igor Kovačić (Beograd) sa 650 čunjeva. Drugo mesto pripalo je Milanu Jovetiću iz Korduna (Kljajićevo) sa 631 čunjem, dok je treći bio Željko Miličević iz Crvene zvezde sa 624 čunja.
Šampion Beograd ima trojicu kvalifikovanih za drugi krug (uz Kovačića i četvrtoplasiranog Miloša Simijonovića i sedmoplasiranog Radovana Vlajkova), po dva kvalifikovana imaju Crvena zvezda (uz Miličevića i 13. Bojana Kličarića), Kordun iz Kljajićeva (uz Jovetića i osmog Ranka Kurteš) i što je prijatno iznenađenje kragujevački Vodovod (devetoplasirani Aleksandar Milinković i 11. Dragoslav Vuksanović).
Plasirali su se i Lajoš Zolnai (Jedinstvo Novi Bečej), Goran Cimeša (Radnički, NS), Danilo Vlajkov (Banat), Žolt Kiš (Polet AV, Sombor), Damir Dojić (Apatin), Mane Zrnić (Džambo invest) i Željko Garafijat (Dolina, Padina). Rezerva je 17. Darko Bjelobrk iz beogradske Tehnohemije. Učestovala su 32 kuglaša koja su prošla regionalne kvalifikacije, a sudili su Margit Tot i Arpad Antal.
Na kuglani na Banjici u Beogradu najbolja je u prvom krugu bila reprezentativka subotičkog Pionira Livia Santo sa 595 čunjeva. Prva tri mesta pripala su Subotičankama, druga je Nevenka Joković sa 577, a treća Zorica Barać sa 576 čunjeva.
Pionir ima u drugom krugu šest kuglašica (uz prve tri i prošlogodišnju šampionku u kombinaciji Renatu Vilov, Ibolju Molnar i Sabinu Šokac). Tri kuglašice zrenjaninskog Kristala nastavaju borbu za titule (Hajnalka Milosav, Marija Kresović i Milena Subin), a plasirale su se i Maja Đukić (Radnčki, NS), Nataša Savić (Apatin), Danijela Dučić (EDB), Olivera Čikoš (Banat, Zrenjanin), Ksenija Milosav (SPC Vojvodina), Biljana Radovanović (Jagodina) i Jasmina Anđelković (Džambo invest, Novi Sad). Milena Turika iz SPC Vojvodine na 17. mestu je prva rezerva. Sudili su Snežana Jažić i Vukadin Simonović. Učestvovale su 32 kuglašice koje su se kvalifikovale kroz regionalna prvenstva.

Povezana vest:  Republički zavod za sport - od ruine do institucije za ponos srpskog sporta