Usne su deo tela koji je veoma izložen  svakodnevnim uticajima. Bilo da su velike letnje vrućine, ili zimska isušenost vazduha usne su uvek na ‘’udaru’’. Koža usana je fina i osetljiva. One ne sadrže lojne i znojne žlezde, što znači da nema sekrecije i usled toga nastaje suvoća usana odnosno gubitak vlage. Pored suvog osećaja usana kao posledica se javljaju – perutanje, bolne pukotine, a kasnije i bore. Da do navedenog ne bi došlo, neophodno je da se redovno koriste hidratantna sredstva za usne, čak i kao podloga za dekorativnu kozmetiku.

Kako ovo ne bi bio slučaj i sa vašim usnama mi vam donosimo par saveta.

#1 Izbegavajte postojane i “teške“ ruževe

Mnoge žene vole da svoje pune i lepe usne istaknu teškim ruževima. To je velika greška posebno ako su one ‘’načete’’ i već iziskuju lečenje i dodatnu negu. Ovaj tip ruževa samo produbljuje problem. Dovodi do ljuspanja usana a i velikog estetskog problema. Znamo koliko nije lepo videti damu čije suve usne nose na sebi slojeve karmina koji ih dodatno isušuje. Kao savet naprskajte usne NUXE Čarobnim suvim uljem i onda nanesite lagane voljene ruževe. Još bolje nanesite Balzam za usne na bazi meda kao podlogu i time ste ih dodatno nahranili, a karmin učinili postojanijim. Makar jednom u 2 nedelje pripredite usnama piling pomoću sredstava namenjenih za to ili pak uz pomoć malog sunđera.

Jeste li znali?

Med je poznat kao jedan od najboljih saveznika za obnavljanje suvih i ispucalih usana. Još su drevne civilizacije Egipta i Kine prepoznale med kao lek za negu suve i oštećene kože. Bogat šećerima, med pomaže u obnavljanju i jačanju kožne barijere i deluje intenzivno protiv dehidratacije.

 

Povezana vest:  Levi’s® se vraća na velika vrata, jeans oaza u srcu Novog Sada

#2 I na planini i na moru brinimo o usnama

Verujemo da volite da godišnji odmor provodite na mestima poput plaža ili planina. Iako mislite da to što ste na svežem planinskom vazduhu prija da pobegnete od gradskih vrućina delimično je tačno. Ali… Planinsko sunce je izuzetno jako. Vetrić koji nas hladi dok koračamo planinskim stazama je izuzetno prijatan ali i isušuje usne.  Koža usana ne sadrži pigmente i zbog toga je lišena prirodne zaštite od štetnog ultraljubičastog zračenja. I toplo letnje, i „hladno“ zimsko sunce – veliki je razlog da se koriste zaštitna sredstva u nezi usana.

Povezana vest:  Rekordnih 20.000 skijaša na Jahorini

#3 Ishrana i hidratacija i iznutra

Dovoljna količina vode presudna je za sve procese unutar organizma pa i za negu ovog zavodljivog dela tela. Pored hidratacije neophodna je i adekvatna ishrana bogata vitaminima B , gvožđem i esencijalnim masnim kiselinama. Odsutstvo elastičnosti i starenje mogu biti u vezi sa nedostatkom vitamina А, Е i vitamini В grupe.

S.O.S. TRETMAN ZA OŠTEĆENE USNE

Povezana vest:  LEVI'S ENGINEERED JEANS najbolje od 90-tih za proleće 2019

Ponekad su usne toliko oštećene, da ni svakodnevni stikovi za njihovu negu više ne pomažu. Rešenje se krije u intenzivnom S.O.S. tretmanu u obliku Rêve de Miel® Baume Lèvres Balzama za usne.

Ovaj  izuzetno hranjiv i obnavljajući tretman za suve usne sadrži dragocena biljna ulja čileanske ruže, slatkog badema i uljni ekstrakt nevena koji hrane, omekšavaju i regenerišu ispucale usne. Med cveta bagrema umiruje i štiti hidrolipidni sloj kože, dok shea maslac neguje kožu čineći je mekšom.

Vitamin E deluje aktioksidativno, protiv prevremenog starenja kože, a ekstrakt grejpa daje osećaj neverovatne prijatnosti prilikom korišćenja.

O uspehu ovog slasnog balzama govori i činjenica da se svakog minuta proda jedan primerak širom sveta!

Cena: 1.150,00 din