Kompanija Soko Štark, kao čuvar pravih vrednosti, želi da podržava i promoviše partnere koji žive takve vrednosti i prenese ih budućim generacijama. Jedna takva priča je svakako nagrada „Neven“, koja postoji još od 1955.godine i podstiče stvaralaštvo za decu.

Dodeljene su nagrade „Neven“ najuspešnijim dečijim ostvarenjima za prethodnu godinu a kompanija Soko Štark dodelila je novčanu nagradu dobitniku u kategoriji beletristike. Žiri u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet, u konkurenciji 32 knjige, nagradu „Neven“ dodelio je Jasminki Petrović za knjigu „Leto kad sam naučila da letim“, izdavača Kreativnog centara.

Povezana vest:  Rekordna posećenost na Jahorini tokom proteklog vikenda

Pored ove kategorije, postoje i nagrade za ilustraciju knjige – slikovnice i knjige iz oblasti nauke. Dobitnici nagrada iz kategorije beletristike tokom godina bila su neka od naših najznačajnijih imena, kao što su Branko Ćopić, Dušan Radović, Miroslav Antić, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić i mnogi drugi.

Nagradu Neven dodeljuje organizacija „Prijatelji dece Srbije“, nevladina i neprofitna organizacija, organizacija volontera posvećena u potpunosti deci. Organizacija svoj program zasniva na Konvenciji o pravima deteta, u duhu u kom postoji i nagrada „Neven“.

Povezana vest:  Uživajte u svetlucavom sjaju koji pruža Labello Sparkle Limited Edition i podelite ga sa drugima

Svečana dodela nagrada laureatima tradicionalno se dodeljuje u toku Dečje nedelje i ove godine će biti održana 6. oktobra u 13 časova, u Svečanoj Sali Skupštine grada Beograda.