Ovo je prvi sat dizajniran od strane čoveka koje je označen kao „Art Provocateur“ TAG Heuer brenda.

On nosi šešir i uvek ima sakriveno lice iza marame, kako bi sačuvao svoju anoninmnost, ali to ga nikako ne čini manje popularnim. Iako skrivenog lica, Alek Monopoli je planetarno popularan, a svoju popularnost zapravo duguje karakteru čije ime koristi – Mr. Monopoly je ime iza kojeg se krije. Lik nonšalantnog bankara mu omogućuje da nesmetano radi i oslikava različite scenarije

Mnogi ljudi su se okupili u trendovskom okruženju kvarta Condesa u Meksiko Sitiju- domu mnogih priznatih i dolazećih umetnika, na događaju koji je organizovao TAG Heuer, švajcarski avangardni proizvođač satova. Američki ulični umetnik Alek Monopoli pretvorio je umetnički prostor u svoju radionicu. Gosti su detaljnije i uživo mogli da posmatraju njegov kreativni proces. Alek je dodavao finiše na platnu u znak solidarnosti sa meksičkim narodom koji je pretrpeo razorni zemljotres septembra ove godine.

Povezana vest:  Kakvu kafu ćemo piti 2050. godine?

Na zahtev TAG Heuer-a i pod nazivom „Fuerza Mexico“, umetničko delo će biti poklonjeno Global Gift Fondaciji. Pored toga, Alek je intervenisao i na TAG Heuer turbilon satu koji će biti na aukciji na Global Gift Gala događaju koji će se održati 1. novembra 2017. Kupovina oba predmeta na aukcijama, će takođe prikupiti sredstva za pomoć Meksiku.

Povezana vest:  NA DRUŽENJU UZ PIVO SA UDRUŽENJEM PIVARA SRBIJE

Bila je ovo ujedno i idealna prilika da nam Kristijan Vajsbah, predsednik TAG Heuer-a za Latinsku Ameriku i Karibe i Karim Santajago, direktor TAG Heur-a u Meksiku, predstave prvu specijalnu ediciju satova TAG Heuer Alec Monopoly. Od kada je prihvatio ulogu svojevrsnog „Art Provocateur-a“ Alek je uključen u sve kreativne procese kompanije, donoseći svoju zaraznu neustrašivost.

Inovativni duh evidentan je na modelu Formula 1, koji bukvalno ima preko celog sata pečat američkog umetnika. Lik malog i nonšalantnog bankara – Mr. Monopoly kojeg Alek oslikava u različitim ulogama, prekriva brojčanik sata. Kućište sata je izrađeno od poliranog čelika, ima rotirajuću crnu koronu i crni gumeni kaiš, kako bi do izražaja došao atraktivan dizajn Monopolija. Pozadina kućišta ima ugraviran ispis „ALEC“.

Povezana vest:  Omiljene patike Gigi Hadid od sada i u Srbiji

Povodom saradnje Alek Monopoli je rekao:” Oduvek sam imao strast prema satovima i iz tog razloga sam se radovao saradnji sa TAG Heuer timom na izdanju moje specijalne edicije. Drago mi je što mogu da predstavim sat koji reflektuje moju kretivnost.”

Sat poseduje kvarcni mehanizam i prečnika je 41mm. Ima rotirajuću koronu sa šezdesetominuntnom skalom. Vodootporan je do 200m i ima kaiš od crne gume sa čeličnom kopčom koja na sebi poseduje TAG Heuer logo.

Originalana i koloristička slika Aleka Monopolija, sigurno će zavesti sve ljubitelje ulične umetnosti.

PHOTO: TAG Heuer