Olimpijski centar „Jahorina“ dodelio je nagradu milionitom skijašu, a to je ski pass za 10 dana koji se može iskoristi do kraja sezone. Nagradu je dobila devojčica Valentina Carmo iz Luksemburga, koja već sa 7 godina uživa u skijanju i boravku na planini.


Ski centar Jahorina, prvi je u regionu počeo sa radom 3. decembra, te se broj skijaša u odnosu na prethodnu godinu povećao za 48 odsto, dok su prihodi od prodaje karata samo do kraja januara povećani za 90 odsto. Pored toga, već sredinom februara premašeni su svi rezultati od prošle sezone.

Povezana vest:  Nestlé u Srbiji za osam godina uložio više od 400.000 evra u edukaciju dece o pravilnoj ishrani

Prilikom dodeljivanja nagrade, generalni direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, istakao je: „Ponosni smo što je već na početku februara ostvarena milionita vožnja žicarom, čime smo dostigli još jedan od rekorda u ovoj skijaškoj sezoni. Našem milionitom skijašu ovim putem želimo da omogućimo besplatni ski pass za 10 dana koji se može iskoristiti do kraja sezone. Takođe, kako je bezbednost na skijalištu prioritet našeg tima, odlučili smo da je kaciga idealan poklon za ovu priliku jer želimo da apelujemo svim skijašima da vode računa o svojoj bezbednosti“ – dodao je Ljevnaić.

Povezana vest:  PORODIČNO STABLO KOJE NEGUJE TRADICIJU

Pored svečane dodele nagrade, uprava olimpijskog centra ponovo je pozvala javnost da bude deo humanitarne trke „Skijaj za život“, predviđene za subotu, 17. februar od 12 časova na stazi Poljice. Dobrotvorni spust novim stazama Jahorine realizuje se u saradnji sa fondacijom „Podrži život“, a prikupljena sredstva namenjena su lečenju teško obolelim mališanima Petru Petroviću, Loli Medenici i Anđeli Janković.

Za sve, koji budu na Jahorini, prijave i uplate će se vršiti od 15. do 17. februara na platou Poljice, u hotelu Bistrica, Termag i Vučko, kao i na zvaničnom web sajtu OC Jahorina. Svi oni koji ne skijaju, a žele da podrže akciju, moći će da kupe majicu na pomenutim lokacijama po ceni od 20 KM.

Povezana vest:  H&M Conscious Exclusive 2019 kolekcija pokazala spoj lepote prirode i održive inovacije na događaju u Los Anđelesu

Donacije možete izvršti i direktno, prateći instrukcije:
Primalac: Fondacija Podrzi zivot Mitropolita Petra 15, Beograd
Svrha uplate: humanitarna trka na Jahorini
Broj tekuceg racuna: 205-999-98, Komercijalna banka
Poziv na broj: ostaje prazno polje