Kombinovanjem časovničarstva sa naučnim otkrićima, TAG Heuer predstavlja najsavremeniju karbonsku povratnu oprugu u najnovijoj interpretaciji Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph sata…
Nedavno je TAG Heuer predstavio svoju najnoviju inovaciju, svetsku premijeru u časovničarstvu: povratnu oprugu od karbonskog kompozita, osmišljenog, patentiranog i proizvedenog od strane avangardnog švajcarskog brenda.

Nova povratna opruga reguliše mehanizam Heuer 02T, koji je opremljen turbilon mehanizmom i zadovoljava zvanične standarde koji ga svrstavaju u hronometre.

Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph

TAG Heuer demonstrira svoju snagu u svetu časovničarstva sa zaista neverovatnim novim satom koji predstavlja novu generaciju tourbilon satova. Proizvodnja ovog novog modela ima karbon-kompozitnu povratnu oprugu, proizvedenu od ugljenika, koja zamenjuje dobro poznate Elinvar i silikonske verzije.
Stefan Bjanki, izvršni direktor divizije satova u kompaniji LVMH, i takođe izvršni direktor u kompaniji TAG Heuer je rekao: „Ova nova interpretacija TAG Heuer Carrera sata sa svojom naprednom in-house tehnologijom naglašava naše nasleđe u postizanju izvrsnosti časovničarstva i dokazuje da ostajemo verni našim vrednostima, performansama i avangardi.

Fascinantna turbilon karakteristika ovog sata premošćuje jaz između tradicionalnog zanatstva i inovacija u industriji. Zahvaljujući razrađenoj konstrukciji i estetici, turbilon je među najimpresivnijim komplikacijama koje može posedovati jedan sat i koju je samo mali broj proizvođača na svetu maestralno savladao.
Kolekcija TAG Heuer Carrera je evoluirala otkako je prvi put predstavljena 1963. godine, ali je uvek ostala verna svom DNK. Jedinstveni modularni dizajn i povezanost sa moto trkama čine Carerra liniju jednom od najpopularnijih linija brenda.

Povezana vest:  Emir Bekrić naporno trenira za Nike BELGRADE 10k

Unikatni dizajn

Nanoskopski (milion puta manji od milimetra) šestougaoni obrazac karbon-kompozitnog materijala povratne opruge se ogleda u dizajnu Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph. Pored karbon-kompozitne opruge najznačajnija karakteristika hronografa sa hronometar sertifikatom je njegova višeslojna kombinacija brojčanika i mehanizma, koja sadrži peskirane i fino brušene heksagone na ploči mehanizma koji su vidljivi kroz otvoreni brojčanik.

Uzorak se takođe može videti na oscilirajućoj masi, koja je obrađena sa crnim PVD premazom, a vidljiva je kroz safirnu zadnju stranu kućišta. Aludirajući na Haute časovničarstvo iz prošlosti, sjajna neonska zelena boja krasi razne elemente sata, uključujući i aluminijumski most i natpis na turbilon mehanizmu.
Aluminijumska legura balansnog točka ističe se belim zlatnim umetcima, dok SuperLuminova® oznake osiguravaju da je mehanizam vidljiv danju i noću.

Povezana vest:  PRVI EKSKLUZIVNI LEGO STORE STIŽE U SRBIJU

Nova generacija povratnih opruga

Povratna opruga, poznata kao srce mehaničkog sata, najteži je deo za proizvodnju, jer njene male tolerancije direktno utiču na ukupnu preciznost satova. Tim TAG Heuer matematičara, fizičara i hemičara stoji iza stvaranja ove novoobnovljene opruge. Ne samo da karbon – kompozitna opruga uzdrmava svet tradicionalnog časovničarstva, već i poboljšava performanse satova opremljenih robnom markom hronometra. Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph je prvi sat koji se reguliše ovom kompozitnom inovacijom.

Ključne prednosti TAG Heuer-ove karbon-kompozitne povratne opruge
– Lagana, niska gustina opruge praktično nije pod uticajem gravitacije i udaraca. U laboratoriji TAG Heuer, satovi su testirani do 5.000 g / 1 m pada na tvrdu površinu – metalne i silikonske opruge su se slomile, dok je karbon-kompozitna opruga ostala potpuno netaknuta.
– Savršene koncentrične oscilacije omogućene su zahvaljujući geometriji kompozita ugljenika i poboljšavaju preciznost sata.
– Karbon-kompozitna kosa se proizvodi uz već pričvršćenu čauru; obično, ovaj mali deo, koji pričvršćuje metalnu oprugu na osu balansa, zahteva komplikovanu montažu i stvara dodatnu netačnost.
– Karbon-kompozitna opruga je potpuno antimagnetna, što eliminiše pitanje netačnosti koja se unosi nakon što sat dođe u kontakt sa magnetnim izvorom.
– Optimalno toplotno ponašanje i aeroelastičnost postignuti su uparivanjem karbon-kompozitne opruge sa aluminijumskim balonom.

Povezana vest:  Prilika za buduće lidere u regionu

TAG Heuer je ekskluzivni proizvođač ovih povratnih opruga, koje su dizajnirane i proizvedene u njihovoj laboratoriji u La Chaux-de-Fonds. Opisujući značaj ove tehnologije, Gi Simon, generalni direktor TAG Heuer instituta, rekao je: „Razvoj ove svetske premijere trajao je godinama, sa ambicijom da poboljša performanse i tačnost mehaničkih satova. Inovacije stvorene u Institutu TAG Heuer mogu se usporediti sa stepeništem, pri čemu svaka inovacija uvek vodi ka drugoj. Karbon-kompozitna povratna opruga je prvi korak koji će nas dovesti do poboljšanja unutar kuće koja su još u procesu razvoja.

Prva ikada ugrađena kompozitna struktura za povratnu oprugu i impresivni Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon Nanograph hronometar u kome se nalazi, su jasni primeri legendarne putanje brenda satova koji stremi ka inovacijama. Vođen svojim nasleđem avangardnog časovničarstva, TAG Heuer ulazi u novu eru napredno osmišljenog izuma koji je doveo do neuporedive tačnosti u mehaničkom satu.