fank-i-lastisVreme poklanja Kojin film „Fank-i-lastiš Crnog Zuba“

 

Muzički film „Fank-i-lastiš Crnog Zuba“ čiji je autor basista „Discipline kičme“ Dušan Kojić-Koja, pojavio se danas na DVD-iju kao poklon uz novi broj nedeljnika Vreme.

Na promociji u beogradskom klubu „Akademija“, mestu snimanja filma, Kojić je danas rekao da je posebna vrednost DVD-ija što pored originalnih 88 minuta filma, donosi i 27 minuta bonusa.

Povezana vest:  Film "Trejnspoting" najbolje upozorenje protiv droge

-Mislim da je film zanimljiv muzički, jer ih nema mnogo u nas, a i na širem području. Imali smo pet šesnova… bila je to akcija protiv učmalosti i zato je (film) potpuno uspeo. Ima jako puno dobre muzike. Dobar document – rekao je Kojić.

Kao režiser i scenarista, Kojić je svoj dugometražni prvenac snimio 2004. godine u beogradskom klubu „Akademija“ tokom višednevne improvizacijske svirke sa kolegama muzičarima različitih generacija.

Povezana vest:  Alek Boldvin zaprosio svoju partnerku Hilariju Tomas

U filmu se pojavljuju muzičari Miki Ristić, Vasil Hadžimanov, Zoran Kostić-Cane, Branislav Petrović-Banana, Nemanja Aćimović, Bata Božanić, Željko Nikolić, Manja Đorđević i drugi.

„Fank-i-lastiš“ premijerno je prikazan u oktobru van konkurencije na Zagrebačkom filmskom festivalu, potom u novembru na Festivalu autorskog filma u Beogradu, a u januaru je imao višednevne projekcije u Domu omladine Beograda.

Kojić je rekao da je objavljivanje DVD-ija „Fanki lastiš…“ posredstvom Vremena „pravi spoj“, jer je beogradski časopis od početka podržavao nastanak filma, a i „uvek je imalo zanimljivu kulturnu redakciju“.

Povezana vest:  LEGO FILM 2 od sledeće nedelje u bioskopima