povratak-u ozOvog četvrtka vraćamo se u Oz

U četvrtak 21.08 na velika platna nam dolazi dugoočekivani animirani 3D spektakl „Povratak u Oz“. U ovom uzbudljivom animiranom mjuziklu uloge tumače naši najpoznatiji glumci mladje generacije: Tamara Dragičević, Nina Janković, Radovan Vujović, Ivana Popović , Miloš Samolov…
Animirani 3D mjuzikl Povratak u Oz zasniva se na avanturističkim knjigama čiji je autor Rodžer S. Baum, praunuk L. Frenka Bauma. Nastavak jedne od najpopularnijih i najomiljenijih bajki zatiče Doroti u vreme nakon što je Kanzas poharao tornado, kad se vraća u Oz i pokušava da spase svoje stare prijatelje – a to su Strašilo, Lav, Limenko i Glinda, kojima preti novi zlikovac – Luda. Mudrica, Pukovnik Puslica, Porcelanska princeza i Plovko pridružuju se Doroti na njenom čarobnom putovanju kroz slikoviti Oz, ne bi li povratila red i sreću u Smaragdni grad.
Uz muziku koju je komponovao za Oskara nominovani Brajan Adams, Povratak u Oz pravi je povratak šarmantnom porodičnom serijalu.
Film Povratak u Oz zapravo se bavi nezavršenim poslovima – i savršeno je bitan za razvoj događaja u današnjem svetu. U međuvremenu su nas pogodile brojne prirodne katastrofe , nekoliko tornada i međudržavnih ratova… Tema i poruka ovog filma toliko su važne da su autori želeli da prikažu kako ljudi preživljavaju u situacijama koje nisu nimalo obične, niti očekivane, kao i to šta sve mogu da nauče iz tih situacija.
Ipak Oz ostaje onakav kakvog ga pamtimo iz ranijih ekranizacija – Oz je bajka o prijateljstvu, vernosti, nadi, očuvanju, odlučnosti i važnosti doma. Reč je o zajednici, zajedničkom radu za opšte dobro, a posebno u trenucima suočavanja s neprijateljima.
U nestrpljivom iščekivanju četvrtka pozivamo vas da pogledate ovaj sjajni trejler za film, kao i muzički spot koji će vam na kratko dozvoliti da virnete u magični OZ.

Povezana vest:  John Woo – dobitnik nagrade za životno delo