Kids Fest 2014 Da li možeš da otpevaš Kids fest?
 
Proteklih deset godina Dečiji filmski festival Kids fest približio je deci u Srbiji filmsku umetnost iz celog sveta. Revija nekih od najboljih ostvarenja za decu istovremeno je obrazovala mladu bioskopsku publiku i pružila kvalitetnu zabavu za decu.
U susret 10. Kids festu ličnosti iz sveta filma, muzike i sporta, uspele su da samo u dve otpevane reči „Kids fest“ prikažu koliko im znači filmski festival za decu. Interpretacije su različite, ali jedno je sigurno – spominjanje Dečijeg filmskog festivala Kids festa izmamilo je svima veliki osmeh.
„Kids fest“ su otpevali glumac Tihomir Tika Stanić, ambasadorka 10. Kids festa – glumica Nataša Tapušković, glumac Ivan Jevtović, fudbaler Nemanja Kojić, pevačica Leontina Vukmanović, reditelj Vuk Ršumović, odgovorni urednik filmske redakcije RTS-a Nikola Popević, direktor modne agencije „Select“ Nebojša Grnčarski, pevačica Bojana Vunturišević, muzički producent Marko Kon, glumica Danijela Vraneš i mladi glumac Peđa Vasić.
10. Kids fest se održava od 13. do 19. oktobra u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i preko 30 gradova širom Srbije.
Najmlađi ljubitelji filma širom zemlje biće u prilici da gledaju četrnaest zanimljivih premijera. Animirani, igrani i dokumentarni filmovi ove godine dolaze iz Amerike, Francuske, Belgije, Norveške, Švedske, Danske i Hrvatske.
Veći deo dečijih filmova je prikazan na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na Kids festu naći će se sinhronizovani na srpski jezik. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni.
Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine su veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Posetioci Kids festa mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa!
Adresa zvaničnog sajta Dečijeg filmskog festivala Kids festa je www.kids-fest.com.
Povezana vest:  "Dobri dinosaurus" od 7. januara u odabranim bioskopima