edit_holivudEdit u Holivudu

Američka producentska kuća Legendary Pictures radiće rimejk srpskog animiranog filma “Technotise-Edit i ja” autora Alekse Gajića.

Do sada je potvrđeno da je scenaristkinja filma Leta Kalogridis, koja potpisuje scenarije za filmove “Zatvoreno ostrvo” (Shutter Island) Martina Skorsezea, “Aleksandar” (Alexander) Olivera Stouna, a trenutno radi na filmovima “Battle Angel” koji će režirati Džejms Kameron i “Ghost in the Shell” Stivena Spilberga. Ona je takođe bila i izvršni producent filma “Avatar”.

Povezana vest:  EMIR KUSTURICA I MIKI MANOJLOVIĆ OTVORILI 50. FEST:  Dobro došli u "Novi, hrabri svet"

Producenti filmova su Re Sančini (Rae Sanchini) koji je sa Kameronom ranije sarađivao na filmovima “Solaris”, “Titanic”, “Strange Days”, kao i Tomas Tul (Thomas Tull) i Džon Džasni (Jon Jashni) ispred kompanije Legendary Pictures.

Sve je krenulo kada su Skot Glasgold (Scott Glassgold) i Rejmond Broters (Raymond Brothers), koji će raditi kao izvršni producenti, angažovali Džerona Pitsa (Jaron Pitts) da napravi dvominutni video materijal koji bi upućivao na to kako bi rimejk filma “Technotise” mogao da izgleda. Pits je napravio trejler kombinujući klipove sa Milom Jovović i iz filmova “Minority Report”, “Children of Men”, “Avatar” i drugih. Trejler je pušten u februaru i imao je preko 2 miliona poseta.

Povezana vest:  Postignuća i uspesi Filmskog centra Srbije i srpskog filma u 2020. godini