Premijera za dugo očekivani nastavak blokbastera iz 1996. “Dan nezavisnosti “pod nazivom “Dan nezavisnosti: Nova pretnja” zakazana je za 23. jun u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u terminu od 20 časova, a u okviru Men`s nighta.

Istog dana gledaoci će imati prliliku da  premijerno pogledaju ovaj film i u bioskopima Cineplexx Delta City u Beogradu, Cineplexx Kragujevac Plaza, Arena Cineplex u Novom Sadu, bioskopu Vilin grad u Nišu i bioskopima CineStar u Pančevu i Zrenjaninu. Karte za premijerne 2D i 3D projekcije su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajnama bioskopa.

Povezana vest:  Treća dodela Nagrade mlade publike Evropske filmske Akademiјe u Beogradu 4. maja

Tačno dve decenije od kada je snimljen Dan nezavisnosti, nastavak donosi priču o globalnoj katastrofi nesagledivih razmera. Ljudi osmišljavaju program odbrane, koristeći vanzemaljsku tehnologiju, kako bi zaštitili planetu jer predviđaju povratak okupatora. Ali, ništa ih ne može pripremiti za naprednu i daleko superiorniju vanzemaljsku silu. Međutim, genijalnost nekoliko hrabrih muškaraca i žena može da spase svet koji se našao na ivici propasti.

Povezana vest:  Premijera filma "Đangova osveta" 16. januara u Sava centru

Reditelj Roland Emerih, kao i u prethodnom delu, pomera granice. Videćemo potpuno uništenje Singapura, kako najviša zgrada u Dubaiju Burdž Kalifa ruši Ajfelov toranj, ali ono najbitnije što je reditelj želeo da prikaže jeste ujedinjene svih nacija protiv istog neprijatelja.  Pored neverovatnih prizora rušenja velikih gradova i njihovih znamenitosti, Emerih je uspeo da zadrži i humor iz prethodnog dela.

Povezana vest:  Novi film Kristofera Nolana „Openhajmer" u bioskopima od 20. Jula, karte su u prodaji!

U glavnim ulogama su Lijam Hemsvort, Džef Goldblum, Bil Pulman, Vivika A. Foks, Džad Hirš, Brent Spajner, Šarlot Gejnsburg, Džesi Ašer i Sila Vord. Vil Smit se neće pojaviti u ovom nastavku

Imali smo dvadeset godina da se spremimo, a da li smo spremni  saznajte od 23. juna u bioskopima širom zemlje.