Sumrak saga Pomracenje_3“Sumrak saga: Pomračenje“ beleži rekorde na boxoffice listama!

 

Film ‘’Sumrak saga: Pomračenje’’ u utorak, 29. juna, u ponoćnim projekcijama za fanove, ostvario do sad nezabeleženu zaradu za jedan dan prikazivanja u američkim bioskopima, zaradivši preko $30 miliona dolara.

Samim tim je premašio prethodno ostvarenu rekordnu zaradu od $26, 3 miliona dolara koju je na ponoćnim projekcijama ostvario drugi deo, film ‘’Sumrak saga: Mlad mesec’’.

Povezana vest:  Počela sinhronizacija crtanog filma „Sadko”

Film je premijerne večeri prikazan na rekordnih 4.468 lokacija a prvog vikenda prikazivanja zaradio je neverovatnih $69 miliona dolara, što ga stavlja na treće mesto liste filmova sa najboljom zaradom u prvom vikendu prikazivanja, ikada.

Film ‘’Sumrak saga: Pomračenje’’ je u potpunosti opravdao kako očekivanja tako i nivo koji su mu zadali prethodni delovi. Za prvih pet dana prikazivanja u Sjedinjenim Državama, inkasirao je $161 milion dolara, što je više nego dupla zarada prvog dela filma ‘’Sumrak’’. Tako se treći deo ove filmske franšize našao na listi najuspešnijih filmova za prvih pet dana prikazivanja, ikada, zauzevši sedmo mesto.

Povezana vest:  MET DEJMON U EPSKOJ AVANTURI "VELIKI KINESKI ZID" OD 19. JANUARA U BIOSKOPIMA

Iako je priča o neverovatnoj ljubavi i prijateljstvu između smrtnice, vampira i vukodlaka doživela nastavak posle samo sedam meseci ‘’Sumrak saga: Pomračenje’’ beleži neverovatne uspehe i u našoj zemlji pa se tako našla na ubedljivom prvom mestu domaće box office liste.

Film ‘’Sumrak saga: Pomračenje’’ se od 01. jula nalazi na redovnom bioskopskom repertoaru naših bioskopa.

Povezana vest:  Ema Votson ima najlepše lice na svetu