MovieTapeSkot i Mekdonald pripremaju film od snimaka sa YouTube

 

Poznati reditelji Ridli Skot i Kevin Mekdonald snimiće dugometražni dokumentarni film „Lajf in dej“ (Life in a day) od snimaka sa najpopularnije Internet platforme za video zapise YouTube, najavila je danas kompanija LG Electronics, koja će podržati ovaj kinematografski eksperiment.

Skot i Mekdonald pozvali su korisnike YouTube da snime svoj život u jednom danu – 24. jula i zatim postave te snimke na YouTube kanal: www.youtube.com/lifeinaday.

Povezana vest:  Lili Kolins osvaja Holivud

Mekdonald će režirati ovaj projekat, spajajući najinteresantnije priloge u dugometražni dokumentarni film, dok Skot i njegova kuća „Skot fri prodakšns“ potpisuju produkciju.

Autori, čiji prilozi budu uključeni u film, biće potpisani kao korežiseri, a 20 njih će prisustvovati svetskoj premijeri na Filmskom festivalu „Sandens“ (Sundance) sledeće godine.

„Skot Fri prodakšns“ će raditi sa Rik Smolanom (Rick Smolan) i direktorom „Ageinst ol ods prodakšns“ (Against All Odds Productions) organizacije, specijalizovane za velike globalne projekte koji spajaju dokumentarni materijal sa vrhunskom tehnologijom, na distribuciji video kamera ljudima na udaljenim svetskim destinacijama, radi što sveobuhvatnijeg i potpunijeg filma.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNA PROJEKCIJA TV SERIJE „BUDVA NA PJENU OD MORA“ U BIOSKOPU „CINEPLEXX“

Projekat „Život u jednom danu“ (Life in a day) je jedan od pokušaja „Jutjuba“ da pomeri granice muzike, umetnosti, a sada i filma.

„Jutjub simfonijski orkestar“ i skoro najavljeno YouTube Play partnerstvo sa muzejom Gugenhajm (Guggenheim) su primeri spajanja Internet videa sa tradicionalnom umetnošću.

LG Elektronics će podržati ovaj projekat, kao ključni element svoje dugoročne „Life’s Good“ kampanje, sa ciljem kreiranja kvalitetnog Internet sadržaja koji može biti dostupan svima, navedeno je u saopštenju.

Povezana vest:  "Prohujalo sa vihorom" - 75 godina