Besa-04Karanovićeva „Besa“ na festivalu u Puli van konkurencije

 

Film slavnog srpskog reditelja i scenariste Srđana Karanovića „Besa“ imaće hrvatsku premijeru 15. jula na 57. festivalu igranog filma u Puli, u prisustvu autora.

Publika u Areni narednih dana videće na velikom platnu više poznatih glumaca iz Srbije – Mikija Manojlovića, Sergeja Trifunovića, Bogdana Diklića…

„Besa“ je snimljena u koprodukciji Srbije, Slovenije, Francuske, Mađarske i Hrvatske i biće prikazana van konkurencije, u okviru međunarodnog programa, koji je u toku od 10. do 24. jula.

Povezana vest:  Prvi trejler za film “Glavni heroj” s Rajanom Rejnoldsom u glavnoj ulozi

Organizatori su najavili da će hrvatskoj premijeri prisustvovati ugledni srpski autor Karanović i podsetili na njegova najpopularnija ostvarenja „Grlom u jagode“ i „Petrijin venac“.

U Pulu će doći i glavna glumica „Bese“, Slovenka Iva Krajnc. Njen partner u filmu je srpski glumac Predrag Miki Manojlović. Hrvatski koproducent i direktor fotografije je Slobodan Trninić.

Nacionalni takmičarski program 57. Festivala igranog filma u Puli počinje 17. jula i do 24. jula biće prikazano 10 filmova, od kojih sedam u glavnoj sekciji, a tri u novoj sekciji manjinskih koprodukcija, objavljeno je na sajtu festivala.

Povezana vest:  "MALI BUDO" posle Beograda stiže i u Novi Sad

Tako će se u konkurenciji naći koprodukcioni omnibus „Neke druge priče“ koji je okupio pet mladih rediteljki iz bivših jugoslovenskih republika. Srpski deo režirala je Ana Marija Rosi, glavne uloge igraju Sergej Trifunović i Nataša Ninković, a uz njih Gordan Kičić i Svetlana Bojković.

Publika u Areni moći će da vidi Mikija Manojlovića i u ovom delu programa, u filmu slavnog hrvatskog reditelja Rajka Grlića „Neka ostane među nama“, koji je već prikazivan u srpskim bioskopima.

Povezana vest:  Triler Zajedno od septembra u bioskopima

Od naših glumaca predstaviće se i Bogdan Diklić, koji uz Radeta Šerbedžiju igra u crnoj komediji „Sedamdeset dva dana“. To je debitantski film Radetovog sina Danila Šerbedžije.

Srbija će biti zastupljena kao manjinski koproducent i u bosansko-hrvatskom filmu „Ostavljeni“ Adisa Bakrača.