Placenici - timStaloneovi „Plaćenici“ pokorili američke bioskopske blagajne

 

 

Silvester Stalone (Sylvester Stallone) je dokazao da nije sasvim istrošen u Holivudu. Njegov film „Plaćenici“ („The Expendables“) pokorio je ove nedelje američki box office, zaradivši u svojoj prvoj sedmici prikazivanja 35 miliona dolara.

Stalone je kao reditelj uspeo da okupi najveće akcione junake na jednom projektu. Tu su Džejson Stam (Jason Statham), Dolf Lundgern (Dolph Lundgren), Džet Li (Jet Li), Randi Kotur (Randy Couture),  Randi Krus (Randy Crews), Austin i Erik (Eric) Roberts, Brus Vilis (Bruce Willis), Arnold Švarceneger (Scwarzenegger) i Miki Rurki (Mickey Rourke).

Povezana vest:  Tom Kruz ponovo igra lik iz Tropske grmljavine

Film govori o grupi plaćenika unajmljenih da se ubace u jednu južnoameričku zemlju i zbace surovog diktatora…

Ne treba onda ni čuditi što je ova akcija urađena po stilu iz 80-ih godina privukla muški deo publike, baš kao što ne treba da čudi ni što se našla na vrhu američkog box-officea ove sedmice.

Povezana vest:  Elton Džon želi Roberta Daunija Mlađeg da igra njegov lik

Iza Staloneovog filma našlo se Sonijevo ostvarenje sa Džulijom Roberts (Julia Roberts) „Eat Pray Love“, koje je u svojoj drugoj sedmici prikazivanja ostvarilo 23,7 miliona dolara.

Sonijeva komedija „The Other Guys“, koja je prošlog vikenda bila na vrhu sad je pala na treće mesto sa 18 miliona zarađenih dolara (dosad ukupno 70,5 miliona).

Četvrti je „Inception“ koji je u ovoj sedmici ostvario tek 11,4 miliona dolara, ali zato ukupno dosad čak 248,6 miliona.

Povezana vest:  Zanimljivosti u vezi sa kandidatima za Oskare

 

Prvih deset:

 

1. „The Expendables“, 35 miliona dolara

2. „Eat Pray Love“, 23,7

3. „The Other Guys“, 18

4. „Inception“, 11,4

5. „Scott Pilgrim vs. the World“, 10,5

6. „Despicable Me“, 6,8

7. „Step Up 3D“, 6,6

8. „Salt“, 6,4

9. „Dinner for Schmucks“, 6,3

10. „Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore“, 4,1 miliona dolara.