Nomi RapasNomi Rapas o ulozi u trilogiji Milenijum

 

Švedska glumica Nomi Rapas (Noomi Rapace), koja tumači glavu žensku ulogu u švedskoj filmskoj trilogiji „Milenijum“, uporedila je prihvatanje te role sa samoubilačkom misijom.

-Mislila sam da će me svi mrzeti“, rekla je 30-godišnja glumica koja tumači Lizbet Salander (Lisbeth) u filmovima snimljenim prema trilogiji švedskoj pisca Stiga Lašona (Stieg Laršon), objavio je američki magazin Pipl (People).

Povezana vest:  Specijalna projekcija filma o Bijelom dugmetu na 17. Festivalu evropskog filma Palić

-Čitaoci imaju veoma jaku vezu sa njom kao junakinjom, zbog čega sam bila uverena da nikada neće prihvatiti moju interpretaciju Lizbet. Osećala sam se kao u samoubilačkoj misiji kada sam prihvatila tu rolu – dodala je glumica.

Lizbet Salander, kompjuterska hakerka, prikazana je u filmu kao androgina pankerka i strastveni pušač.

Trilogiju čine filmovi „Kula od karata“, „Muškarci koji mrze žene“ i „Devojčica koja se igrala vatrom“.

Povezana vest:  Džoni Dep u vampirskom filmu Tima Bartona



Američki reditelj Dejvid Finčer (David Finćer) priprema rimejk švedske trilogije „Milenijum“. Nomi Rapas je ispričala da nije želela da se vrati ulozi Lizbet Salander koju će igrati Runi Mara (Rooney).

-Želela sam da krenem dalje. Lizbet više nije deo mene i sasvim je u redu da je glumi neko drugi – navela je švedska glumica.

Povezana vest:  U PRODAJI KARTE ZA ,,ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2"

Idući film u kojem će bioskopska publika moći da gleda Nomi Rapas je nastavak „Šerloka Holmsa“ u režiji Gaja Ričija (Guy Richie).