Wall Street Novac nikad ne spavaSud u Njujorku odbio zahtev bivše žene Majkla Daglasa

 

Sud u Njujorku odbio je zahtev bivše supruge Majkla Daglasa (Michael Douglas) da joj se isplati deo zarade od nastavka filma „Vol Strit“. U obrazloženju suda objavljenom u ponedeljak navodi se da za taj slučaj nije nadležan njujorški sud pošto je kompleksni i vise miliona vredan sporazumni razvod izrečen u Santa Barbari, u Kaliforniji.

Povezana vest:  Titanik u 3D verziji stiže u bioskope 2012.

Advokati Dajandre Daglas (Diandra) izjavili su da ona razmišlja o podnošenju žalbe. Tužilja smatra da ima pravo na polovinu zarade bivšeg muža od filma „Vol Strit: novac nikad ne spava“ jer po sporazumu o razvodu ima pravo na deo prihoda od svih filmova koje Daglas snimi kao nastavak nekog ostvarenja koja je snimio dok su bili u braku.

Povezana vest:  Katniss Everdeen iz "Hunger Gamesa" postala Barbika

Par se razveo 2000, posle 23 godine braka i ima 31-godišnjeg sina Kamerona (Cameron).

U prvom „Vol Stritu“ iz 1987. u režiji Olivera Stouna (Stone), uz Daglasa su igralu Čarli Šin (Ćarlie Sheen) i Deril Hana (Daryl Hannah), a u ovogodišnjem nastavku Daglas ponovo igra beskrupuloznog finansijera Gordona Geka (Gekko), rolu za koju je dobio Oskara.

Povezana vest:  Velimir Bata Živojinović na Cinema City festivalu!

„Vol Strit: novac nikada ne spava“, koji je počeo da se prikazuje u septembru, zaradio je do sada više od 100 miliona dolara.